Van Geel wil Engels systeem rondom verhuurde spelers: Speler doet het nooit goed
Technisch directeur Feyenoord wil dat verhuurde spelers niet meer tegen eigen club kunnen spelen

Van Geel wil Engels systeem rondom verhuurde spelers: "Speler doet het nooit goed"

25-04-2014 06:51
13

Spelers die op huurbasis actief zijn bij een club, moeten niet kunnen spelen tegen de club waar ze onder contract staan. Als het aan Martin van Geel ligt, komt er in Nederland een regeling zoals er in Engeland is. Daar is het normaal dat verhuurde spelers niet tegen hun 'eigen' club spelen.

Komende zondag speelt Feyenoord tegen SC Cambuur, waar Elvis Manu dit seizoen speelt. De aanvaller speelt in De Kuip tegen de club die hem dit seizoen op huurbasis elders ervaring op laat doen. In Rotterdam is men er niet blij mee dat Manu kan spelen. Van Geel, technisch directeur van Feyenoord, ziet het liefst dat verhuurde spelers niet meer in actie komen tegen de club die ze uitleent. "Dat zou het beste zijn. Als speler kun je het namelijk nooit goed doen", zegt Van Geel in het Algemeen Dagblad.

Toen Manu op huurbasis vertrok naar Leeuwarden, zijn er geen afspraken gemaakt tussen de clubs. "Dat mag niet in Nederland en dat hebben we ook niet gedaan. Manu is gerechtigd om tegen Feyenoord te spelen."

Van Geel voelt vooral dat Manu in een moeilijke situatie komt. "Wat als Manu scoort? Dan is heel Feyenoord boos op hem. En als hij voor open doel mist, zijn ze bij Cambuur boos. Het is voor iedereen het beste als we afspraken over maken. In Engeland is het heel normaal dat verhuurde spelers niet tegen hun eigen club spelen."