Nederlander kijkt met goed gevoel terug op topaffiches in miljoenenbal: Briljant
Van Dijk baalt 'een beetje' van snelle uitschakeling in Europa, maar eerste seizoen in Schotland was 'fantastisch'

Nederlander kijkt met goed gevoel terug op topaffiches in miljoenenbal: "Briljant"

25-04-2014 07:37

Celtic werd dit seizoen in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld, ook een vervolg van het Europese avontuur zat er niet in. Ajax pakte de derde plek in de groep en ging door in de Europa League. Komend seizoen hoopt Virgil van Dijk op meer succes in het miljoenenbal, daarvoor moet de kampioen van Schotland echter wel door de kwalificaties heen zien te komen.

"Het zal weer zwaar worden, maar je moet er klaar voor zijn als de tijd daar is", zegt Van Dijk in gesprek met Celtic View. "We kijken er naar uit. We verdienen het om te spelen in de groepsfase, want we zijn één van de grootste clubs in het Verenigd Koninkrijk. En we zijn kampioen. Het zal niet makkelijk zijn, maar we moeten er alles aan doen om de groepsfase te bereiken."

Zijn eerste Champions League-seizoen smaakte naar meer voor Van Dijk, die afgelopen zomer de overstap maakte van FC Groningen naar Celtic. "Natuurlijk hoop je dat het beter gaat dan dit seizoen. Maar toen de loting was en ik zag die drie clubs, dat was een geweldig gevoel. Mijn eerste seizoen in de Champions League en spelen tegen FC Barcelona, AC Milan en Ajax. Dat was briljant. Ik heb er echt van genoten."

Van Dijk kijkt sowieso terug op een mooi eerste seizoen bij Celtic, waarmee hij kampioen van Schotland werd. "Het was mijn eerste kampioenschap als speler, dus het betekende heel voor mij. Het was een geweldig gevoel. We hebben er heel het seizoen hard voor gewerkt. De beker en de Champions League waren qua resultaat een beetje teleurstellend, maar de competitie was geweldig. Slechts één nederlaag, fantastisch."