'Perez en De Boer verlaten trainingsveld en kiezen voor televisiewerk'
jeugdtrainers geven voorkeur aan baan in omroepland

'Perez en De Boer verlaten trainingsveld en kiezen voor televisiewerk'

27-04-2014 09:24

Kenneth Perez en Ronald de Boer zijn komend seizoen waarschijnlijk niet meer in een trainingspak te zien op het trainingscomplex van Ajax. De Amsterdamse club is van mening dat een combinatie van trainer en analist bij de televisie niet verenigbaar is en de twee kiezen voor het aanblijven bij hun werkgever in omroepland, meldt De Telegraaf.

De Boer en Perez geven de voorkeur aan het televisiewerk, dat volgens voornoemd bericht ook te maken zou hebben met de inkomsten. De twee oud-spelers kunnen rekenen op veel respect binnen de jeugdopleiding maar de kritiek die Perez en De Boer op televisie wel eens hadden over de Ajacieden leverde ‘scheve’ gezichten op bij het trainersgilde van de Amsterdammers.

De Boer (43) is sinds 2011 werkzaam als jeugdtrainer bij Ajax. Hij speelde meerdere seizoen bij de Amsterdamse club waarmee hij in 1995 onder andere de Champions League wist te veroveren.

Perez (39) kwam als speler onder andere uit voor MVV, PSV, Ajax, AZ en FC Twente. In het seizoen 2009/2010 werd de in Denemarken geboren middenvelder kampioen van Nederland met laatstgenoemde club.