Almería doet goede zaken in strijd tegen degradatie
Laagvlieger boekt verrassende zege

27-04-2014 14:27

Degradatiekandidaat Almería heeft zondag met 1-2 gewonnen bij middenmoter Espanyol. Daarmee deed de club uit Zuid-Spanje zeer goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Op slag van rust zette Cristian Stuani Espanyol nog op een 1-0 voorsprong, maar kort na rust kreeg diezelfde Stuani zijn tweede gele kaart en moet hij dus met rood het veld verlaten. Met een man minder verspeelde de tweede club van Barcelona zijn voorsprong en wist Almería de stand om te buigen in een 1-2 overwinning. Espanyol eindigde het duel met negen man. In blessuretijd kreeg ook Javi Lopez tot overmaat van ramp een rode kaart.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Almería achttiende en heeft een achterstand van twee punten op de 'veilige' plaatsen. De degradatiestrijd in de Primera Division belooft dan ook razend spannend te worden in de laatste weken van het seizoen.