Pellegrini vindt Man City niet de favoriet: Er zijn geen favorieten
Citizens hebben titelrace weer helemaal in eigen hand

Pellegrini vindt Man City niet de favoriet: "Er zijn geen favorieten"

28-04-2014 06:47

Manchester City heeft de titelstrijd weer volledig in eigen hand. Middels een 0-2 zege op Crystal Palace profiteerde de ploeg van Manuel Pellegrini optimaal van de nederlaag van Liverpool. De manager was na afloop dan ook in zijn nopjes.

Pellegrini zag Manchester City zondag eigenlijk geen moment in de problemen komen. Door de comfortabele zege hebben de Citizens nu de beste papieren, maar de oefenmeester beseft zich terdege dat er nog veel werk verzet moet worden.

"Ik denk dat dit een andere titelrace is dan vorig jaar, toen Manchester United werken van tevoren al kampioen was", zegt Pellegrini, die met zijn ploeg drie punten minder heeft dan Liverpool. Man City heeft echter nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen Aston Villa, het doelsaldo van de club is bovendien beter dan dat van de Reds.

"Dit jaar is speciaal en heel erg spannend geweest. Met Arsenal zijn er vier of vijf ploegen geweest die om de titel streden. Het is heel belangrijk om er tot het einde bij te blijven en dan zien we wel wie kampioen wordt", aldus de Chileen, die niet vindt dat zijn team nu de favoriet is.

"Ik herhaal: in het voetbal zijn er geen favorieten. Liverpool heeft drie punten meer dan wij. Wij hebben nog een inhaalwedstrijd te gaan die we moeten winnen, dus ik denk dat er geen favoriet is. We hebben wel weer de kans om het te laten zien. Dat perspectief waren we na de nederlaag bij Liverpool kwijt", besluit Pellegrini.