Matchfixer: 'Nigeria en Honduras dankzij mij naar WK 2010'
"Ik heb twee landen naar het WK gebracht en ik kan het tegen niemand zeggen"

Matchfixer: 'Nigeria en Honduras dankzij mij naar WK 2010'

28-04-2014 14:45
4

Een matchfixer uit Singapore claimt dat hij twee landen eigenhandig naar het WK van 2010 geholpen heeft. Volgens Wilson Raj Perumal stonden Honduras en Nigeria met zijn hulp op het toernooi in Zuid-Afrika. Dat blijkt uit het boek 'Kelong Kings'.

Perumal maakt deel uit van een syndicaat dat spin in het web is van een netwerk, verantwoordelijk voor honderden gemanipuleerde wedstrijden over de hele wereld. In het boek Kelong Kings, geschreven met twee onderzoeksjournalisten, doet de Singaporees uit de doeken dat zijn invloed zo ver ging, dat twee landen dankzij hem het mondiale titeltoernooi in Zuid-Afrika haalden.

"Mijn plan werkte en ik was de onbekende held voor Nigeria", vertelt Perumal. "Dat Nigeria en Honduras het toernooi haalden was een persoonlijke mijlpaal. 'Fuck', dacht ik bij mezelf, 'ik heb twee landen naar het WK gebracht en ik kan het tegen niemand zeggen'."

Perumal, in 2011 veroordeeld tot twee jaar celstraf, gebruikte naar eigen zeggen het door hem opgerichte bedrijf Football4U als dekmantel. De matchfixer bood onder meer honderdduizend dollar aan de voetbalbond van Mozambique, als zij Tunesië op een gelijkspel konden houden. Op die manier kon Tunesië niet voorbij Nigeria komen. Mozambique won de wedstrijd met 1-0.