De Tien: voetballers die de meeste haat oproepen
Schwalbes, racisme, gevechten en vreemdgaan in deze haat-lijst

De Tien: voetballers die de meeste haat oproepen

02-05-2014 10:10
7

Of ze het nou leuk vinden of niet, bepaalde voetballers worden altijd afgeschilderd als boeven. En daar hebben ze het vaak zelf naar gemaakt. Vandaag in De Tien: de meeste gehate voetballers van het moment.

De spelers staan op willekeurige volgorde; het eindoordeel is aan de bezoeker. Via een poll onder dit bericht kun je op de voetballer stemmen die bij jou het meeste bloed onder de nagels vandaan haalt.

Mario Balotelli – AC Milan
Why Always Me? Mario Balotelli gooide dartpijltjes naar jeugdspelers, stak vuurwerk af in zijn eigen huis en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op het veld is hij soms stuitend arrogant en gaat hij ondanks zijn postuur te pas en te onpas naar de grond. Het maakt de Italiaanse spits één van de meest gehate voetballers op de planeet, al genieten we stiekem ook wel van hem.

Pepe – Real Madrid
Verdient een Oscar voor zijn acteerprestaties, punt uit. Pepe is de schrik van iedere verdediger vanwege zijn soms belachelijke aanstellerij én keiharde spel. De Portugees is binnen de lijnen tot alles in staat, maar in het dagelijkse leven zou hij een kalme, normale jongen zijn. Geloven we het zelf?

Luis Suarez – Liverpool
De bijtgrage Uruguayaan haalde vorig seizoen de woede van heel Engeland op zijn hals door zijn tanden in de arm van Chelsea-opponent Branislav Ivanovic te zetten. Kort daarvoor had hij Patrice Evra al racistisch bejegend en lag hij in de clinch met diverse spelers. Luis Suarez rechtte echter de rug en werd deze week uitgeroepen tot beste Premier League-speler van het seizoen.

Joey Barton – Queens Park Rangers
Waar moeten we beginnen? De middenvelder van QPR is zonder twijfel de meest gehate voetballer van Engeland en daar ligt hij zelf geen moment wakker van. Joey Barton maakt er bijna een sport van om negatief in het nieuws te komen. Hij sloeg teamgenoot Ousmane Dabo het ziekenhuis in, viel een jonge Everton-fan aan, moest 74 dagen de bak in nadat hij een tiener had aangepakt in het uitgaansleven en maakt met alles en iedereen ruzie. Tip: volg Barton ook op Twitter.

Sergio Busquets – FC Barcelona
De schwalbekoning van FC Barcelona. Sergio Busquets heeft het maken van een fopduik tot kunst verheven, ook al is hij slechts een 'simpele' controleur. Hij is al jaren niet weg te denken aan de zijde van Messi en consorten, dus hij zal ongetwijfeld wél wat goed doen. Wij kennen Busquets echter vooral van zijn perfecte imitatie van de stervende zwaan, terwijl hij met een schuin oog de scheidsrechter in de gaten houdt.

Ola Toivonen – Stade Rennes
Weinig voetbalvolgers zullen in januari hebben getreurd om het vertrek van Ola Toivonen naar Stade Rennes. De Zweed wist in zijn tijd bij PSV haast iedere Nederlander op de kast te krijgen en dat kwam niet door zijn assists en goals. Irriteren, kaarten aannaaien, en wapperende ellebogen, of was hij gewoon slim? Bij Rennes scoort hij in ieder geval aan de lopende band...

John Terry – Chelsea
De verdediger dankt zijn 'populariteit' aan twee voorvallen, allebei enkele jaren geleden. In 2010 bezwangerde John Terry de vrouw van Wayne Bridge, nota bene teamgenoot bij Chelsea én jeugdvriend. Toen hij zich twee jaar later moest verontschuldigen voor racistische uitlatingen aan het adres van Anton Ferdinand, is Terry helemáál het mikpunt van spot en hoongelach in Engeland.

Cristiano Ronaldo – Real Madrid
Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, daar is iedereen het wel over eens. Veel voetbalvolgers kunnen de indrukwekkende prestaties op het veld echter maar moeilijk los zien van zijn irritante trekjes. Het aantal grappen over het haar van Cristiano Ronaldo zijn ontelbaar, terwijl hij op het veld vaak als een arrogante primadonna overkomt. Op de vraag welke topspeler zijn aandacht het meest trok reageerde de ster: "Ikzelf, in de spiegel."

Emre Belozoglu – Fenerbahçe
Eén van de grootste plagen in het hedendaagse voetbal is racisme. En Emre Belozoglu was twee jaar geleden zo dom zich daaraan schuldig te maken. Didier Zokora werd een 'fucking nigger' genoemd door de middenvelder van Fenerbahçe, die twee wedstrijden werd geschorst. Enkele maanden later waren de spelers van Trabzonspor, waaronder Zokora, het incident nog niet vergeten.

Neymar – FC Barcelona
Busquets kwam al eerder voor in deze lijst, maar een teamgenoot staat op het punt zijn status van Barça's schwalbekoning te achterhalen. Neymar zit niet verlegen om een goede fopduik, zo werd duidelijk tijdens zijn debuutseizoen in Catalonië. Het aantal Facebook-pagina’s waarop de haat jegens de Braziliaan wordt bezongen is al lange tijd niet meer op één hand te tellen.

Met welke voetballer heb jij de meeste moeite? Stem in de poll! Mis je iemand? Vul aan en leg uit waarom!