In het kort: Ten Rouwelaar begint aan recordduel, fan sterft door toiletpot

In het kort: Ten Rouwelaar begint aan recordduel, fan sterft door toiletpot

03-05-2014 17:55

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ten Rouwelaar begint aan recordduel
Jelle ten Rouwelaar begint zaterdag aan zijn 204e wedstrijd op rij in de Eredivisie. Als de doelman van NAC Breda in de uitwedstrijd tegen PSV tot het laatste fluitsignaal op het veld blijft staan, evenaart hij recordhouder Ruud Hesp. De huidige assistent-trainer van PSV speelde tussen 1987 en 1993 namens Fortuna Sittard 204 eredivisiewedstrijden op rij, omgerekend 18.360 minuten. Ten Rouwelaar staat nu op 18.270 minuten.

Gambia voor twee jaar geschorst
Gambia mag de komende twee jaar geen wedstrijden spelen die worden georganiseerd door de Afrikaanse voetbalbond (CAF). De continentale bond heeft het land geschorst wegens leeftijdsfraude. Dat maakte de CAF zaterdag bekend. Gambia heeft bij kwalificatiewedstrijden voor het Afrikaans kampioenschap onder 20 jaar vijf spelers opgesteld die te oud bleken te zijn. Een van hen was zelfs zeven jaar te oud. Door de schorsing kan het land niet deelnemen aan de kwalificatiecyclus voor de Afrika Cup 2015 en mogen teams uit Gambia niet meedoen aan de Afrikaanse clubtoernooien in 2015 en 2016.

Teruggekeerde Van Persie begint op de bank
Robin van Persie kan zaterdag zijn rentree voor Manchester United maken. De spits van het Nederlands elftal zit na zijn knieblessure op de bank voor het thuisduel met Sunderland. Omdat Wayne Rooney ontbreekt, begint trainer Ryan Giggs in de punt van de aanval met Javier Hernandez. Alexander Büttner behoort niet tot de wedstrijdselectie van de nummer zeven van de Premier League

Chili begint aan WK-voorbereiding
De Chileense voetballers zijn begonnen met hun voorbereiding op het WK in Brazilië. In totaal elf spelers meldden zich voor de eerste trainingen op het complex Juan Pinto Durán in Santiago. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft nu de beschikking over zijn basisselectie. Zijn ploeg zal nog verder worden uitgebreid. Chili is samen met titelverdediger Spanje en Australië tegenstander van Nederland in de groepswedstrijden. De wedstrijd tussen Nederland en Chili staat 23 juni op het programma.

Voetbalfan dood door toiletpot
Een voetbalfan is in Brazilië om het leven gekomen toen hij bij gevechten tussen rivaliserende supportersgroepen een toiletpot tegen zich aangegooid kreeg. Dat meldden lokale media vrijdag (plaatselijke tijd). Het incident gebeurde na afloop van een wedstrijd in de tweede divisie in de stad Recife. Na de wedstrijd ontstonden relletjes voor het stadion van Santa Cruz. Supporters gooiden onder andere toiletpotten vanuit het stadion naar beneden die zij uit de wc's hadden gesloopt. Daarbij werd een voetbalfan vol geraakt waardoor hij overleed.

Duitse oudgediende blijft voetballen
Miroslav Klose heeft zijn aflopende contract bij Lazio Roma met een jaar verlengd. Dat maakte de club uit de Serie A via Twitter bekend. De 35-jarige Duitser zal tot de zomer van 2015 voor de Romeinen blijven spelen, met de optie om nog een jaar bij te tekenen. "Ik ben zeer blij met dit nieuwe contract. Ik ben hier onderdeel van een belangrijk project en heb daarin een behoorlijke rol van betekenis", liet de Duitse spits weten. Klose kwam dit seizoen tot 22 duels, waarin hij zeven keer trefzeker was.

Bakker breekt middenvoetsbeentje
Danny Bakker moet de afsluitende competitiewedstrijd van ADO Den Haag tegen SC Cambuur laten schieten. De middenvelder heeft op de training van vrijdag zijn middenvoetsbeentje gebroken, meldt Omroep West. Gino Coutinho (geblesseerd), Roland Alberg (geblesseerd) en Tom Beugelsdijk (geschorst) zijn in Leeuwarden eveneens niet van de partij.