'Rijtje prominente clubs alert op vertrek Barcelona-vleugelspits'

'Rijtje prominente clubs alert op vertrek Barcelona-vleugelspits'

05-05-2014 11:15

Cristian Tello lijkt FC Barcelona komende zomer te verlaten en een serie clubs houdt zijn situatie scherp in de gaten. De vleugelspeler wil alleen blijven, als een eventuele nieuwe coach hem specifiek vraagt dat te doen.

Tello (22) speelde vorig seizoen nog een aardige rol bij de Catalanen, maar onder coach Gerardo Martino is zijn inbreng vrijwel altijd vanaf de bank. In 21 competitiewedstrijden kwam hij tot slechts 386 minuten. Het heeft er inmiddels alle schijn van dat Martino na het seizoen ontslagen wordt en alleen een speciaal verzoek van de nieuwe coach kan Tello op andere gedachten brengen.

Volgens El Mundo Deportivo is Tello vastberaden te vertrekken als Martino trainer blijft, want ook dat is niet uitgesloten. De Spanjaard kwam er zaterdag pas in blessuretijd in en de aanvaller botste naar verluidt met de Argentijn over die wissel. Barcelona is daar op hun beurt verbolgen over, omdat de coach degene is die de autoriteit heeft. 

De toekomst van Tello is mede daardoor zeer twijfelachtig en Barça zal hem niet in de weg liggen als clubs zich melden, tenzij een nieuwe coach hem nodig denkt te hebben. De eenmalig international werd in het verleden al gelinkt aan Liverpool, Napoli, Valencia en FC Porto. Die clubs zullen de oren spitsen, wanneer Tello daadwerkelijk vertrekt.