Opvallende verschijning Schut ontketent volksfeest in Pretoria: Geweldig
Nederlandse verdediger grijpt landstitel met Mamelodi Sundowns

Opvallende verschijning Schut ontketent volksfeest in Pretoria: "Geweldig"

07-05-2014 13:36

Groot feest voor Alje Schut. De voormalig verdediger van FC Utrecht greep deze week met zijn club Mamelodi Sundowns de landstitel in Zuid-Afrika door dinsdag met 3-0 te winnen van SuperSport United. Reden voor een feestje in Pretoria.

Zeven jaar moesten de supporters van Mamelodi Sundowns wachten op een nieuwe landstitel. "Het was een heerlijke kampioenswedstrijd", zegt Schut, met zijn blonde coupe en 1.92m een opvallende verschijning in Pretoria, op de website van Sport-Promotion. "Het is uiteraard veel mooier om in eigen stadion kampioen te worden, dan in een uitwedstrijd. Met nog twee wedstrijden te gaan stonden we vier punten voor op de nummer twee op de ranglijst en dat is Kaizer Chiefs."

"De eerste kans om de titel binnen te halen, hebben we direct gepakt. En dat is heerlijk voor ons, de club en de supporters. Ik vind het echt geweldig voor al die mensen die onze club een warm hart toe dragen. Het feest na de wedstrijd was echt enorm. Het lijkt wel of heel Zuid-Afrika met ons mee leeft. Dit is ook voor mij wel heel bijzonder om mee te maken", zegt Schut, die 24 keer in actie kwam namens zijn Zuid-Afrikaanse werkgever.

De zegetocht is het resultaat van een nieuw beleid bij de club. "De afgelopen jaren is er door Patrice Motsepe, de eigenaar van deze club, best veel geld ingepompt en dan is het mooi dat hij met deze titel voor zijn beleid wordt beloond. We hebben de laatste tien wedstrijden gewonnen. Dat zegt ook wel iets over de kracht van ons team. We zijn de terechte kampioen", aldus Schut. "Dit geeft een heerlijk en voldaan gevoel."