'AZ vindt rechterhand van Van Basten na uitgebreide zoektocht in Tsjechië'
Voetbal International: Alkmaarse club verkiest Pastoor boven Klompe

'AZ vindt rechterhand van Van Basten na uitgebreide zoektocht in Tsjechië'

13-05-2014 12:11
2

AZ gaat in de aanstelling van een rechterhand van toekomstig hoofdtrainer Marco van Basten niet over één nacht ijs. De club uit Alkmaar onderzoekt alle opties. Eén naam komst steevast als favoriet uit de koker, weet Voetbal International.

Volgens het magazine is Alex Pastoor de belangrijkste kandidaat om Van Basten te assisteren in het AFAS Stadion. De oud-voetballer werkte eerder als hoofdtrainer bij NEC Nijmegen en Excelsior, momenteel is Pastoor werkzaam bij het Tsjechische Slavia Praag. Bij de club tekende hij een contract tot het einde van het seizoen. Pastoor, die in het verleden ook al als jeugdtrainer verbonden was aan AZ, staat op één in Alkmaar. AZ ziet in de coach geen hoofdtrainer, maar wel een zeer geschikte assistent.

"Veel namen zijn voorbijgekomen, want ik vind dat je alles moet onderzoeken", reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de vacature van assistent-trainer in VI. "Maar we moeten nog een aantal gesprekken voeren." Op het lijstje in Alkmaar stond ook de naam van Tieme Klompe. De oud-voetballer was de afgelopen seizoenen de rechterhand van Van Basten bij sc Heerenveen.