Nederlander in Cypriotische dienst: Opeens werd er een bom gegooid
Kampioenswedstrijd gestaakt na ongeregeldheden

Nederlander in Cypriotische dienst: "Opeens werd er een bom gegooid"

18-05-2014 09:10

Fouad Idabdelhay leek zaterdag met zijn Cypriotische werkgever AEL Limassol op weg naar de landstitel totdat een ‘voetbalsupporter’ een vuurwerkbom gooide in de richting van de reservebank van de tegenstander. De Nederlandse aanvaller moest met afgrijzen toekijken hoe een speler gewond afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis.

"Ik stond op het veld en opeens werd er vanuit het publiek een vuurwerkbom gegooid in de richting van de dug-out van de tegenstander. Hierdoor raakte een speler gewond aan zijn hoofd, echt heel erg bizar allemaal”, aldus Idabdelhay tegenover VoetbalPrimeur.

Door de vuurwerkbom raakte Claudiano Bezerra da Silva gewond aan het hoofd. Wie het projectiel gooide is vooralsnog niet bekend volgens de Nederlandse voetballer. "Volgens de nieuwste berichten rondom het incident zou het niet gaan om een supporter van onze club, maar daar zullen we snel meer duidelijkheid over krijgen neem ik aan."

AEL Limassol had aan één punt voldoende tegen APOEL Nicosia om de titel binnen te slepen. Indien de voetbalbond besluit de uitslag reglementair om te zetten in 0-3 mag laatstgenoemde club zich kampioen noemen van Cyprus. De onzekerheid is derhalve groot bij AEL. "Het is allemaal afwachten, maar we hopen dat de voetbalbond de wedstrijd zal laten hervatten op een andere datum. Het zou zuur zijn als we de titel door een maffe voetbalsupporter zouden verliezen. Dat zou pijnlijk zijn en ook niet terecht, maar zoals ik al vertelde kunnen we nu niets meer doen dan afwachten."

De aanvaller begon zijn professionele loopbaan in dienst van NAC Breda. Vervolgens kwam de voormalig jeugdinternational van Oranje uit voor RKC Waalwijk, VFL Osnabrück en FC Dordrecht.