Promovendus gaat Europa in, Osasuna en Real Valladolid degraderen
Doek valt voor twee ploegen

18-05-2014 20:31

Osasuna en Real Valladolid zijn zondag gedegradeerd uit de hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Beide clubs wisten zich op de slotdag niet meer tot boven de rode streep te werken in de Primera División.

Osasuna won weliswaar in een tumultueus verlopen wedstrijd van het al gedegradeerde Real Betis (2-1), maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. Granada won namelijk met 1-0 bij Valladolid en speelde zich daarmee veilig.

Ook Getafe slaagde daarin. Door twee doelpunten van Ciprian Marica (foto) won de laagvlieger bij Rayo Vallecano (1-2), waarmee men zich verzekerde van een langer verblijf in de Primera División. Almeria handhaafde zich net boven de streep dankzij een 0-0 tegen Athletic Bilbao, de club die als nummer vier van Spanje de voorronde van de Champions League ingaat.

Bij Osasuna stortte zondag een deel van de omheining in, waardoor meerdere supporters gewond raakten. Na 35 minuten kon het duel worden hervat, de andere wedstrijden werden in de rust tijdelijk stilgelegd. Op die manier begon men overal tegelijk aan de tweede helft.

Promovendus Villarreal won met 1-2 van Real Sociead, waardoor die club als zesde eindigt en Europa in gaat.