In het kort: PSV zonder Jozefzoon naar Azië, Ajax op 23 juni weer van start

In het kort: PSV zonder Jozefzoon naar Azië, Ajax op 23 juni weer van start

19-05-2014 17:02

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zieke Jozefzoon niet meer naar Azië
PSV reist maandag met negentien spelers af naar Zuid-Korea voor een zevendaagse trip. De selectie van de club uit Eindhoven bestaat uit een combinatie van spelers van het eerste elftal van PSV en voetballers van het beloftenteam. De zieke Florian Jozefzoon blijft achter in Eindhoven, meldt de club op de officiële website. Ji-Sung Park, die afgelopen week een punt achter zijn actieve loopbaan zette, is al in Zuid-Korea. PSV neemt het in Zuid-Korea op tegen Suwon Bluewings en Gyeongnam FC.

Ajax start op 23 juni met voorbereiding
Landskampioen Ajax start op 23 juni de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd staat 28 juni te gebeuren, SDC Putten is dan de tegenstander. Daarna reist Ajax voor een trainingskamp af naar Oostenrijk. Later in de voorbereiding belegt trainer Frank de Boer ook een oefenkamp in De Lutte. De eerste officiële wedstrijd staat op 3 augustus te gebeuren. Dan staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma. PEC Zwolle is dan de tegenstander.

Van Basten maakt zich sterk voor Haar
Marco van Basten, de nieuwe trainer van AZ, wil Martin Haar komend seizoen behouden voor de technische staf van de club. Dat meldt Voetbal International. De club heeft voor de 62-jarige Haar een minder nadrukkelijke rol in de staf op het oog, Van Basten wil de ervaren assistent echter dicht bij de eerste selectie houden. Dinsdag praat technisch directeur Earnest Stewart over de precieze invulling van de rol van Haar, al jaren als assistent werkzaam bij de club, binnen AZ.

Dinamo Kiev beloont Rebrov met vaste aanstelling
Sergei Rebrov is volgend seizoen hoofdtrainer van Dinamo Kiev. De clubleiding van de Oekraïense club van international Jeremain Lens gaf de trainer maandag zijn vaste aanstelling. Rebrov fungeerde dit jaar als assistent van Oleg Blochin, maar na diens ontslag op 17 april nam de oud-speler de taken van de hoofdcoach al waar. Tot tevredenheid van de club, die onder Rebrov de bekerfinale won. In de competitie eindigde Dinamo op de tegenvallende vierde plaats. Rebrov voetbalde het grootste deel van zijn actieve loopbaan voor Dinamo Kiev. Ook speelde hij voor Tottenham Hotspur en West Ham United.

NEC wil na degradatie door met Janssen
Anton Janssen blijft aan als hoofdtrainer van NEC Nijmegen. Dat meldt De Gelderlander. De coach kon niet voorkomen dat NEC degradeerde naar de Jupiler League, de club heeft echter alle vertrouwen in de opvolger van Alex Pastoor. Janssen is in Nijmegen in het bezit van een doorlopend contract en kan op steun rekenen van de raad van commissarissen en de investeerders van NEC. Ook assistent-trainers Ron de Groot, Jack de Gier en Wilfried Brookhuis mogen aanblijven bij de Gelderse club. Wel zullen zij zich meer met de opleiding van NEC moeten gaan bezigen.

Derdiyok teamgenoot van Donk en Babel
Ryan Babel en Ryan Donk krijgen komend seizoen gezelschap van Eren Derdiyok. De Zwitserse aanvaller komt over van TSG Hoffenheim en tekende maandag een contract bij Kasimpasa. Derdiyok kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Bayer Leverkusen. De 26-jarige aanvaller werd in 2012 door Hoffenheim nog voor 5,5 miljoen euro overgenomen van die club.

São Paulo 'slaagt' voor eerste testwedstrijd
In het Corinthians-stadion in de Braziliaanse stad São Paulo is zondag de eerste en enige officiële testwedstrijd gespeeld. Het stadion, dat nog niet is afgebouwd, is over 25 dagen de plek waar de openingswedstrijd van het WK wordt gespeeld. Ruim 36.000 voetbalfans waren naar het stadion gekomen voor de wedstrijd waarin het thuisteam Corinthians Paulista uiteindelijk met 1-0 verloor van Figueirense uit de stad Florianopolis. Volgens de lokale WK-organisatie hadden de fans niet de beschikking over de volle 'honderd procent' aan faciliteiten die beschikbaar moeten zijn voor het WK. Metaaldetectorpoortjes ontbraken bijvoorbeeld nog. Voor de openingswedstrijd moet het stadion ruimte bieden aan het dubbele aantal toeschouwers.

River Plate verovert 35ste landstitel
River Plate heeft zich zondag (plaatselijke tijd) voor de 35ste keer in zijn bestaan gekroond tot voetbalkampioen van Argentinië. De roemruchte club uit hoofdstad Buenos Aires bezegelde het kampioenschap met een 5-0 overwinning op Quilmes. Aanvoerder Fernando Cavenaghi scoorde twee keer. Het is de eerste titel sinds 2008. In dat jaar maakte de succesvolle coach van Atlético Madrid, Diego Simeone, nog deel uit van de ploeg. Het was ook de achtste titel voor Ramon Diaz als coach van River Plate.

WK-deelnemer Iran niet langs Wit-Rusland
De voetbalselectie van Iran, die ter voorbereiding op het WK in Brazilië in trainingskamp zit in Oostenrijk, heeft het eerste oefenduel niet in winst kunnen omzetten. Het team van bondscoach Carlos Queiroz speelde zondag in Kapfenberg gelijk tegen Wit-Rusland. Er werd niet gescoord: 0-0. Alireza Jahanbakhsh begon op de reservebank. De spits van NEC viel halverwege de tweede helft in, maar kon in de weinige tijd die hem was gegund ook geen bres slaan in de Wit-Russische defensie. De in Nederland opgegroeide Reza Ghoochannejhad, nu onder contract bij Wigan Athletic, ontbrak. Er staan de komende weken nog testwedstrijden tegen Montenegro en Angola op het programma. Op het WK is Iran ingedeeld in een groep met Argentinië, Nigeria en Bosnië-Herzegovina.