In het kort: President van Bolivia wordt prof, Vonk nieuwe trainer Telstar

In het kort: President van Bolivia wordt prof, Vonk nieuwe trainer Telstar

20-05-2014 17:22

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Guidolin wordt 'supermanager' van Pozzo-imperium
Udinese-trainer Francesco Guidolin vertrekt bij de club uit Udine. De oefenmeester verruilt zijn rol bij de Serie A-club voor de functie van 'supermanager'. De familie Pozzo, eigenaar van Udinese, wil Guidolin laten fungeren als technisch manager van het voetbalimperium van de familie, weet VI. De Pozzo's zijn eigenaar van clubs als Udinese, Granada en Watford

FC Utrecht legt topscorer A-jeugd vast
FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Hamza Boukhari. De aanvaller van FC Utrecht onder 19 tekende een contract tot de zomer van 2016 bij de Eredivisie-club. Boukhari kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Eredivisie voor A-junioren. "Hamza is een aanvaller met scorend vermogen, dat heeft hij dit seizoen wel bewezen", zegt hoofd opleidingen en technisch manager Henny Lee op de officiële website van FC Utrecht.

President Bolivia (55) wordt profvoetballer
De president van Bolivia jaagt een nieuwe carrière na. De 55-jarige Evo Morales wordt namelijk profvoetballer. Morales is vastgelegd door Sport Boys, een club die uitkomt op het hoogste niveau in Bolivia. De club verwacht dat de president minimaal een halfuur per wedstrijd inzetbaar moet kunnen zijn. Morales krijgt het minimumloon voor zijn inzet; zo'n 160 euro per maand.

Mihajlovic verbindt toekomst aan Sampdoria
Sampdoria heeft Sinisa Mihajlovic uit de handen van de andere clubs weten te houden. De Servische trainer tekende dinsdag een nieuw contract bij de Italiaanse club. Mihajlovic was in het bezit van een contract tot het einde van het seizoen en hield zijn werkgever lang in spanning over de toekomst, maar besloot uiteindelijk te blijven.

Hoffenheim strikt international van Bosnië
Ermin Bicakcic maakt de overstap naar Hoffenheim. De Duitse club maakt de komst van de international van Bosnië dinsdag officieel. De 24-jarige verdediger komt over van de Duitse degradant Eintracht Braunschweig en tekende een contract tot de zomer van 2017.

Roks 'komt thuis' bij Sparta Rotterdam
Oud-trainer Dolf Roks keert terug bij Sparta Rotterdam. Hij gaat in deeltijd aan de slag als manager spelerszaken en scouting. In deze functie is Roks de verbindingsman tussen de spelers en staf van de A-selectie en Leo Beenhakker als bestuurslid technische zaken. De 51-jarige Zeeuw werkte in het verleden al ruim vijftien jaar voor Sparta Rotterdam. Hij fungeerde onder meer als jeugdtrainer, hoofdtrainer en technisch manager. "Sparta voelt aan als thuiskomen", liet Roks dinsdag weten.

Vonk nieuwe trainer van Telstar
Michel Vonk is de nieuwe trainer van Telstar. De oud-trainer van Sparta Rotterdam kwam dinsdag een contract overeen met de club uit Velsen. "Ik ben erg blij om als trainer aan de slag te gaan bij Telstar en ben verheugd dat zij in mij de geschikte persoon zien", reageert Vonk op zijn aanstelling. De oud-voetballer, die in het verleden ook als trainer actief was bij AZ en PSV, werd in april 2013 op straat gezet door Sparta.

Van Gaal debuteert in Amerika
Louis van Gaal maakt in Los Angeles zijn wedstrijddebuut als coach van Manchester United. Hij zal op 23 juli voor het eerst bij de Engelse club op de bank zitten bij het duel met Los Angeles Galaxy in het stadion Rose Bowl in Pasadena. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de tour door de Verenigde Staten die Manchester United onder leiding van Van Gaal maakt als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook zal de formatie in het kader van de International Champions Cup oefenen tegen drie topclubs: AS Roma in Denver op 26 juli, Internazionale in Washington op 29 juli en Real Madrid in Ann Arbor op 2 augustus.

United biedt populaire Park baan aan
Ji-Sung Park kan aan de slag bij Manchester United. De oud-werkgever van de Zuid-Koreaanse middenvelder heeft de gestopte Park een functie aangeboden als ambassadeur van de Engelse club. Dat melden Koreaanse media dinsdag. De 33-jarige Park, afgelopen seizoen speler van PSV, zette onlangs een punt achter zijn loopbaan door aanhoudende knieproblemen.

BBC twijfelgeval voor finale
Real Madrid trainde dinsdagochtend zonder de vaste voorhoede. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema, ook wel BBC genoemd, zijn twijfelgevallen voor de Champions League-finale van zaterdag. Ronaldo trainde voor zichzelf met wat licht loopwerk, terwijl Benzema helemaal niet aanwezig was. De reden voor de absentie van Bale was onduidelijk.

Hoffenheim haalt WK-ganger
TSG 1899 Hoffenheim heeft Ermin Bicakcic gecontracteerd. De 24-jarige verdediger komt over van Eintracht Braunschweig en tekende voor drie seizoenen. Bicakcic zit ook in de voorlopige, 24-koppige Bosnische WK-selectie. Hoffenheim denkt met de veelzijdige verdediger meer stabiliteit in de defensie aan te brengen en roemt zijn passie.

Barcelona ontbreekt in elftal van het jaar
FC Barcelona levert geen enkele speler aan het Spaanse elftal van het jaar, ondanks een tweede plek in de Primera División. Kampioen Atlético Madrid is met liefst zeven spelers vertegenwoordigd. Het knap presterende Athletic Bilbao ziet twee namen (Laporte en Iturraspe) terug en Sevilla één (Rakitic).

Het volledige elftal, gekozen door voetbalbond LFP:
Courtois; Juanfran, Laporte, Diego Godin, Filipe Luis; Koke, Gabi, Iturrapse, Rakitic; Ronaldo, Diego Costa.

RKC doet Seda weg en wil De Ridder houden
Na de degradatie is er bij RKC Waalwijk geen behoefte meer aan een buitenlandse keeper. Jan Seda, die aan het einde van het seizoen al Arjan van Dijk voor zich moest dulden, kan uitzien naar een andere club. De Brabanders willen Daniel de Ridder wel graag houden en ondernemen nog een poging voor de buitenspeler, meldt het Brabants Dagblad. Prince-Désir Gouano mag blijven, maar werkgever Juventus wil hem op een hoger niveau. Wanneer Aurélien Joachim en Jean-David Beauguel blijven, dan moet Mart Lieder weg.

Celta de Vigo heeft opvolger binnen
Het Spaanse Celta de Vigo heeft voormalig verdediger Eduardo Berizzo aangesteld als opvolger van coach Luis Enrique. De trainer tekende maandag een contract bij FC Barcelona. Berizzo verbond zich voor twee jaar aan Celta, waar hij tussen 2001 en 2005 speelde. Met het Chileense O'Higgins werd de Argentijn dit seizoen kampioen, wat de eerste titel voor de club betekende.

Spaanse degradant moet op zoek
Real Betis Sevilla moet op zoek naar een nieuwe hooftrainer, nadat Gabriel Calderon te kennen gaf te vertrekken. De coach leidde Betis nog wel naar de halve finale van de Europa League (waarin stadgenoot en latere winnaar Sevilla te sterk was), maar kon degradatie uit de Primera División niet voorkomen. De club verzamelde slechts 25 punten. Het contract van Calderon eindigt op 30 juni.

Parma moet vrezen voor licentie
Parma bereikte afgelopen weekend de Europa League, door als zesde te eindigen in de Serie A. De Gialloblú moeten echter vrezen dat het niet tot Europese duels komt, want het is uitermate onzeker of Parma een licentie krijgt. De club kampt met grote financiële tekorten. Parma reageerde met verbazing op het nieuws en gaat naar de Hoge Raad voor een beroepszaak. Torino neemt de plek over als de subtopper er niet in slaagt de zaak te winnen.