FC Utrecht doet goede zaken: We snappen dat het rot is voor de supporters
"Dit soort transfers hebben we nodig vanuit financieel oogpunt"

FC Utrecht doet goede zaken: "We snappen dat het rot is voor de supporters"

23-05-2014 07:19
4

FC Utrecht besloot donderdag in te stemmen met het vertrek van Steve De Ridder. De Belgische aanvaller verruilt de Domstad na één seizoen voor het Deense FC Kopenhagen.

Het bod van de Denen op de aanvaller, die razendpopulair is in Utrecht, was simpelweg te goed om af te slaan voor de Eredivisie-club. FC Utrecht houdt aan de verkoop van De Ridder twee miljoen euro over, terwijl de spits afgelopen jaar transfervrij overkwam van Southampton. "FC Utrecht zit nog steeds in de positie dat we dit soort transfers nodig hebben vanuit financieel oogpunt", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in gesprek met De Telegraaf.

"We snappen dat het rot is voor de supporters, maar wij zijn niet in staat om altijd alle spelers te behouden", vervolgt de bestuurder, die met Utrecht op zoek is naar een spits en een vleugelaanvaller. Jacob Mulenga heeft de club laten weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen. De spits kon bijtekenen, maar tegen een lager salaris en op basis van zijn prestaties bij de club. Volgens Telesport wilde de Zambiaan daar niet aan.

De komst van Juan Agudelo, de Amerikaanse aanvaller werd afgelopen seizoen gehuurd van Stoke City, lijkt onhaalbaar. Agudelo, weliswaar transfervrij, is als niet-EU-speler een dure jongen. De pijlen van FC Utrecht lijken daardoor scherp gericht op Excelsior-aanvaller Lars Veldwijk, afgelopen seizoen topscorer van de Jupiler League.