Van Persie lovend: Ten opzichte van vorig jaar is dat een wereld van verschil

  Van Persie lovend: "Ten opzichte van vorig jaar is dat een wereld van verschil"

  dinsdag 27 mei 2014 om 09:57

  Bij het Nederlands elftal moeten er de komende dagen nog zeven spelers afvallen. Terence Kongolo is één van de potentiële WK-gangers die op de wipstoel zit, zeker na zijn mindere optreden tegen Ecuador.

  Robin van Persie zag ook dat bondscoach Louis van Gaal vorige week halverwege ingreep door naast Kongolo ook Jordy Clasie naar de kant te halen, maar na zo'n moment wil de aanvoerder de Feyenoorders geen moed inpraten. "Het ergste wat er is, is als iemand zegt het ging eigenlijk wel goed en die ene pass was toch goed?", verklaart de spits in het Algemeen Dagblad. "Je moet die jonkies als volwassenen behandelen. Er komt toch een WK aan. Ze moeten vooral goed om zich heen kijken, dat is iets wat ik zelf tot mijn grootste kwaliteit reken."

  "Ik ben niet slim geboren, maar ik heb mij wel ontwikkeld. Door mijn ogen goed open te houden", vervolgt Van Persie, die bovendien niet te kritisch op de talenten wil zijn. "Ze hebben kwaliteiten, hè. Ik heb veel mooie ballen in mijn carrière gekregen, maar die bal van Clasie tegen Ecuador was zeker één van de mooiste. En als je ziet hoe bijvoorbeeld Bruno Martins Indi open staat, hoe hij ballen aanneemt, hoe hij passt en hoe hij om zich heen kijkt. Ten opzichte van vorig jaar is dat een wereld van verschil."

  Plaats een reactie

  Mindless +56
  dinsdag 27 mei 2014 om 10:20
  BMI doet het naast Sneijder dus ook goed op de trainingen. Niet de eerste positieve opmerking over hem.
  Vind ik leuk
  Harrie82 +2795
  dinsdag 27 mei 2014 om 10:29
  Als de kenner het zegt zal dat wel zo zijn, maar ik had zo mijn twijfels over BMI.
  Verder mag ik hopen dat ze zich verder hebben ontwikkeld vergeleken met vorig jaar, want anders gaat er toch echt iets mis.
  Spelers krijgen steeds meer ervaring en spelen steeds meer wedstrijden op hoog niveau.
  Vind ik leuk
  ArieBombarie +35447
  dinsdag 27 mei 2014 om 11:46
  Heel toevallig dat hij positief over BMI en Clasie spreekt als MU-speler.
  Hij bedoelt het ongetwijfeld goed.

  Maar ben ik de enige die problemen voorziet?
  v. Gaal als coach ManUtd wil bepaalde spelers uit Nederlands elftal hebben. Kan je dan nog objectief selecteren straks?
  En de spelers? Zijn die nu niet ineens vooral druk met Man Utd?
  Vind ik leuk
  dinsdag 27 mei 2014 om 13:00
  Ben ik nou de enige die de pass van Clasie op RVP 'wel aardig' vond? Niks te nadele van Clasie hoor maar ik vond de aanname en afmaken toch van hogere orde.
  Vind ik leuk
  Objectief +2801
  dinsdag 27 mei 2014 om 13:57
  Waarschijnlijk ben je dan één van de weinige inderdaad.
  Wanneer je zelf hebt gevoetbald, weet je dat een pass op zo'n moment goed geven (snel handelen, het inzicht hebben, de durf hebben en precies de juiste lengte en snelheid aan de bal geven) veel knapper is dan de aanname en het afmaken. Uiteraard was de aanname in de loop en draai knap, maar vond de pass geniaal.
  Uiteraard is Clasie nog geen Oranje basisklant, maar vind ik dat ook niet van Blind. Van Gaal heeft dus een lastige keuze tussen Clasie, Blind en Fer aangezien Sneijder en De Jong mijns inziens zekerheidjes zijn.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Van Persie lovend: "Ten opzichte van vorig jaar is dat een wereld van verschil"