Engelsman in de schaduw van Terry: Daar heb ik geen invloed op
Everton-verdediger lacht om discussies

Engelsman in de schaduw van Terry: "Daar heb ik geen invloed op"

27-05-2014 23:54

Als dertiger is Phil Jagielka uitgegroeid tot een vaste international van Engeland. De verdediger van Everton is content met zijn positie, maar beseft dat het moeilijk zal worden om de John Terry te doen vergeten. Laatstgenoemde heeft officieel bedankt.

"Ik kan het niet goed uitleggen, maar kan wel begrijpen waarom het ter sprake komt. Gary Cahill en John speelden samen bij Chelsea, stonden in de Champions League naast elkaar en kwamen in aanmerking voor de titel. Zelf zeg ik altijd dat een goed duo belangrijk is, nog belangrijker dan twee goede individualisten. Daarom snap ik de discussie wel. Zelf heb ik daar geen invloed op", vertelde Jagielka aan The Guardian.

Jagielka is momenteel met The Three Lions in voorbereiding op het WK. "Zelf ben ik nog niet honderd procent scherp, maar met wat speeltijd in de komende wedstrijden moet dat een stuk beter worden." Veel aandacht is daar niet voor in Engeland. "Laatst deed ik een interview en dat ging alleen maar over de aanvallende speelstijl op het WK. Niet over onze defensie. Daar moest ik om lachen."