Swansea wakkert met eerste zomeraanwinst geruchten rond Vorm aan

Swansea wakkert met eerste zomeraanwinst geruchten rond Vorm aan

29-05-2014 09:25
0

Swansea City wakkert door het halen van Lukasz Fabianski de geruchten rond de toekomst van Michel Vorm verder aan. De Premier League-club uit Wales maakte donderdag bekend Fabianski van Arsenal over te nemen.

 

De sluitpost is de eerste zomeraanwinst van de ploeg van Garry Monk, die afgelopen seizoen de opvolger was van de ontslagen Michael Laudrup. Fabianski tekent voor vier jaar in het Liberty Stadium. Zijn contract gaat op 1 juli aanstaande in. Omdat zijn verbintenis bij Arsenal op 30 juni afloopt, stapt Fabianski transfervrij over.

De 29-jarige Fabianski, die 21 keer voor de Poolse nationale ploeg uitkwam, stond zeven jaar onder contract bij Arsenal. Zijn laatste wedstrijd in dienst van de Gunners was de gewonnen FA Cup-finale tegen Hull City, eerder deze maand. Op de website van de club staat dat Fabianski de concurrentie moet aangaan met Michel Vorm en Gerhard Tremmel.

Vorm wordt al weken in verband gebracht met een overstap naar Liverpool. De zaakwaarnemer van de Oranje-international ontkent dat er reeds contact is geweest tussen beide partijen. Op Anfield Road zou Vorm met Simon Mignolet moeten strijden om de rol van eerste keeper.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s