In het kort: Duitse selectie groeit, veelbesproken talent is écht 17

In het kort: Duitse selectie groeit, veelbesproken talent is écht 17

29-05-2014 14:10
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

 

Duitsers trainen weer
Aanvoerder Philipp Lahm van het Duitse nationale elftal heeft donderdagochtend weer gedeeltelijk met de groep getraind in de voorbereiding op het WK. De middenvelder annex verdediger van Bayern München kampte met een voetblessure, maar het herstel verloopt voorspoedig. Lahm kon alweer enkele oefeningen met bal doen.

Wedden

Meer odds

Ook Bastian Schweinsteiger trainde donderdag weer met de voorlopige selectie van bondscoach Joachim Löw mee. Manuel Neuer en Marcel Schmelzer verschenen ook weer op het veld, maar trainden nog apart. De doelman heeft last van een schouderkwetsuur, terwijl de verdediger kampt met pijn aan de knie.

Veelbesproken talent
Joseph Minala, de zeventienjarige Kameroener die er veel ouder uitziet, is écht zeventien. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) donderdag bevestigd. De middenvelder van SS Lazio werd op social media een rage omdat hij er twee keer zo uitziet als veel van zijn leeftijdgenoten. Een Afrikaanse website meldde dat Minala 42 jaar zou zijn. De bond onderzocht het, maar kwam niets geks tegen.

Valencia niet op WK
Colombia moet het op het WK doen zonder Edwin Valencia. De 29-jaar oude verdedigende middenvelder van Fluminense is te geblesseerd. Hij is daarom geschrapt uit de voorselectie. Radamel Falcao maakt nog wél deel uit van die groep. Colombia wil tot de laatste dag wachten om de spits eventueel fit te krijgen.

Oude vos gaat tóch door
Antonio Di Natale zou eigenlijk deze zomer stoppen met het spelen van profvoetbal. De Italiaan heeft zich echter bedacht en wil nog een jaar doorgaan. Dat zegt de 36-jarige Di Natale donderdag. "De president van de club heeft me overgehaald", aldus Di Natale, die een nieuw contract is overeengekomen.