AZ-spits bij Utrecht 'hoger op het lijstje' dan topschutter Jupiler League
Drukke transferperiode lonkt voor Domstedelingen

AZ-spits bij Utrecht 'hoger op het lijstje' dan topschutter Jupiler League

01-06-2014 19:26
3

FC Utrecht overweegt serieus werk te maken van Ruud Boymans. Manager spelerszaken Edwin de Kruijff bevestigde in het RTV Utrecht-programma Namen en Rugnummers de warme belangstelling voor de spits.

Boymans staat nu nog onder contract bij AZ, dat hem het voorbije seizoen verhuurde aan het gepromoveerde Willem II. In Alkmaar is de aanvaller geen rooskleurig perspectief geschetst. Een zomertransfer is dan ook een logische optie. Volgens De Kruijff prijkt zijn naam 'hoger op het lijstje' dan Excelsior-spits Lars Veldwijk, waar Paul Gladon een optie voor de toekomst is.

De Kruijff beaamde dat 1. FC Nürnberg, gedegradeerd naar de 2. Bundesliga, zich concreet heeft gemeld in Utrecht voor linksback Dave Bulthuis. Beide clubs zijn in onderhandeling over een transfer. Aanvaller Jacob Mulenga is op zijn beurt niet ingegaan op een nieuw contractvoorstel en lijkt definitief te vertrekken.

Utrecht hoorde tot op heden niets rond doelman Robbin Ruiter en middenvelder Jens Toornstra. Wel zal de clubleiding rekening houden met dergelijke ontwikkelingen.