'Heerenveen geeft half miljoen uit en heeft volgende aankoop binnen'

'Heerenveen geeft half miljoen uit en heeft volgende aankoop binnen'

02-06-2014 08:17
0

SC Heerenveen heeft na Jordy Buijs een volgende aanwinst voor het nieuwe seizoen zo goed als binnen. De Friezen hopen binnen 24 uur de transfer van Morten Thorsby af te ronden, meldt De Telegraaf.

Thorsby is een achttienjarige Noor, die in zijn geboorteland uitkomt voor Stabaek IF. "Morten is een jonge, dynamische middenvelder", omschrijft directeur Hans Vonk. "Hij is pas net achttien jaar, maar speelt al zo goed dat wij denken dat hij snel van waarde kan zijn. Bovendien is het een speler die bezig is met het publiek, waar hij heel goed bij ligt."

Heerenveen zou zo'n half miljoen euro voor Thorsby betalen en hem een vijfjarig contract voorschotelen. Het talent speelde inmiddels twaalf wedstrijden voor Stabaek, scoren deed hij nog niet. 

De eredivisionist versterkte zich afgelopen week ook al met Buijs, die net als Thorsby op het middenveld kan spelen. Daarvoor is de voetballer in eerste instantie echter niet aangetrokken. "Jordy is iemand die leiding kan geven aan onze defensie", aldus Vonk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie