Klap komt hard aan bij Ten Hag: Zeg maar gerust dat ik er doodziek van was
Nederlandse trainer moet late deceptie slikken

Klap komt hard aan bij Ten Hag: "Zeg maar gerust dat ik er doodziek van was"

02-06-2014 18:16
1

Het amateurteam van Bayern München is er niet in geslaagd om promotie naar de 3. Bundesliga af te dwingen. Fortuna Köln werd weliswaar een 2-1 nederlaag toegebracht, maar de late tegentreffer in combinatie met de nipte uitnederlaag (1-0) werd de formatie van Erik ten Hag fataal.

"De teleurstelling was onvoorstelbaar groot, zeg maar gerust dat ik er doodziek van was. Zondag kwam Bayern in de 88ste minuut op 2-0, dan mag het eigenlijk niet meer verkeerd aflopen. Maar diep in blessuretijd had onze verdediging een enorme black-out, waardoor alsnog die 2-1 werd gemaakt. In een paar minuten tijd belandden wij van de ene in andere emotie. De scheidsrechter liet ons nog wel aftrappen, maar twintig seconden later floot hij af", somberde Ten Hag in gesprek met Voetbal International.

"En dan te bedenken dat wij Fortuna Köln over twee duels gewoon van de mat hebben gespeeld", voegde de Nederlandse trainer toe. Het uitblijven van promotie heeft natuurlijk gevolgen voor het team, maar dat is wat hem betreft toekomstmuziek. "Ik verwacht niet dat de clubleiding vanwege de verloren play-off ingrijpende veranderingen zal doorvoeren. Natuurlijk, de druk om te promoveren was er natuurlijk. Maar verder is het voor Bayern een uitstekend jaar geweest."

Ten Hag zal na de zomerstop niettemin opnieuw moeten beginnen. "De selectie zou sowieso veel veranderingen ondergaan, er zullen dertien, veertien spelers vertrekken. Al waren sommige jongens wel gebleven als Bayern naar de 3. Liga was gepromoveerd. Mogelijk kiest de leiding ervoor enkele grote talenten te verhuren. En in geval van promotie had ik op de transfermarkt één of twee ervaren jongens met Bundesliga-ervaring kunnen aantrekken."