Frivool Brazilië boekt ruime oefenzege en laat Neymar schitteren
Aanvaller Barça belangrijk tegen Panama

03-06-2014 23:04
2

Het Braziliaans voetbalelftal komt langzaam op stoom voor het komende WK in eigen land. De Seleção won dinsdag op frivole wijze in een oefenduel van Panama met 4-0.

De formatie van bondscoach Luiz Felipe Scolari trakteerde het thuispubliek in São Paulo, met name via Neymar, af en toe op fraaie hoogstandjes. Het duurde wel even voordat Brazilië op gang kwam, maar de ban was gebroken toen FC Barcelona-aanvaller Neymar na een half uur met een rake vrije trap voor de 1-0 zorgde.

Nog in de eerste helft tekende vleugelverdediger Dani Alves voor de 2-0 met een bekeken schot. Neymar liet zich vlak na rust andermaal zien met een fraaie assist met zijn hak. Hij bediende spits Hulk voor de 3-0. Invaller Willian tilde de score daarna naar de 4-0 eindstand.

Brazilië geldt deze zomer als topfavoriet voor het WK. Een jaar geleden werd al beslag gelegd op de Confederations Cup.