FIFA ontneemt Lukaku drie treffers en zet streep door België-debuut Januzaj
Wereldvoetbalbond ziet oefeninterland België-Luxemburg niet als officieel duel

FIFA ontneemt Lukaku drie treffers en zet streep door België-debuut Januzaj

04-06-2014 08:52

Zeven keer wisselde de Belgische bondscoach Marc Wilmots tijdens de oefeninterland België-Luxemburg, dat is de reden dat de wedstrijd niet de boeken in zal gaan als officiële A-interland. Romelu Lukaku ziet zo drie doelpunten van zijn totaal verdwijnen, terwijl Adnan Januzaj en Sammy Bossut hun eerste officiële interland uit de boeken geschrapt zien worden.

"Omdat België zeven keer heeft gewisseld, telt de wedstrijd niet als een A-interland", bevestigde een woordvoerder van de wereldvoetbalbond aan Het Laatste Nieuws. In een oefeninterland mag maar zes keer gewisseld worden.

De Belgische voetbalbond tilt er niet al te zwaar aan, er worden dan ook geen stappen ondernomen. "In de aanloop naar een WK is de officiële waarde van zo'n interland niet zo belangrijk. We zullen dan ook geen stappen ondernemen."

Waar de Belgische bond er niet zwaar aan tilt, kan dat voor een aantal spelers anders zijn. Lukaku scoorde voor het eerst een hattrick in het shirt van de nationale ploeg, die treffers gaan echter niet de boeken in. Januzaj en Bossut maakten hun debuut voor België. Voor Januzaj is het niet zo'n probleem, hij krijgt in de toekomst nog genoeg kansen om interlands te spelen. Voor Bossut, normaal gesproken derde doelman van de Rode Duivels, is het mogelijk zijn enige kans op een interland geweest.