Ervaren Nederlander kiest op gevoel: Hier is het uiteindelijk begonnen
"Ik ben ervaren en ben een type dat een elftal graag op sleeptouw neemt"

Ervaren Nederlander kiest op gevoel: "Hier is het uiteindelijk begonnen"

04-06-2014 14:29

Bas Sibum keert terug op de Nederlandse voetbalvelden. De middenvelder heeft een contract getekend bij Heracles Almelo. Na avonturen bij het Duitse Alemannia Aachen en het Belgische Waasland-Beveren is hij terug in zijn geboorteland. Bij de club waar hij nog nooit speelde, maar waar wel alles begon.

"Al in een vroegtijdig stadium had ik aangegeven mijn contract met Waasland-Beveren niet te verlengen", zegt Sibum in gesprek met Voetbal International. "Omdat ik graag terugwilde naar Nederland. De interesse van Heracles speelde al wat langer. En zonder sentimenteel te doen is dit een club waarbij ik de afgelopen tien, twaalf jaar wel een bijzonder gevoel had."

Sibum maakte in Almelo zijn debuut als profvoetballer. Al was dat wel tegen Heracles, in het shirt van FC Emmen. "Dáár is het uiteindelijk begonnen. Helaas verloren we met 2-0. Maar ik denk dat iedereen speciale herinneringen aan zijn debuutwedstrijd heeft. De jaren daarna vond ik het altijd heel prettig om tegen Heracles te voetballen."

Sibum, die huidige Heracles-trainer Jan de Jonge van zijn twaalfde tot zestiende als jeugdtrainer had in Emmen, heeft nog niet uitgebreid over zijn rol in het team gesproken. "Maar het is duidelijk, Heracles heeft een jonge spelersgroep; ik ben wat ervarener en ben een type dat een elftal graag op sleeptouw neemt. Maar voor vrijwel alle teams geldt dat er in dit stadium nog weinig te zeggen valt over de mogelijkheden in het nieuwe seizoen."