In het kort: Gattuso vindt derde club in korte tijd, 28 Engelse clubs naar WK

In het kort: Gattuso vindt derde club in korte tijd, 28 Engelse clubs naar WK

05-06-2014 17:26

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

28 Engelse clubs actief op WK
Tijdens het WK in Brazilië leveren liefst 28 Engelse clubs één of meer spelers af aan de selecties van deelnemende landen. Dat meldt NUsport donderdag. De meeste internationals die in Brazilië actief zijn en in Engeland onder contract staan komen van Manchester United (14). Chelsea (12), Liverpool (10), Arsenal (10) en Manchester City (10) zijn ook goed vertegenwoordigd. Duitsland staat met 21 verschillende clubs op plek 2. Nederland telt tien clubs met minimaal één WK-speler.

Gattuso vindt derde club in korte tijd
Oud-voetballer Gennaro Gattuso heeft een nieuwe club gevonden. De Italiaan gaat als trainer aan de slag bij het Griekse OFI Kreta. De voormalig speler van AC Milan werkte eerder kortstondig als coach bij FC Sion en Palermo. In september van het afgelopen jaar werd Gattuso op straat gezet door de Italiaanse club. Gattuso tekende een contract voor een jaar bij de nummer zes van Griekenland.

Promovendus haalt Japanse versterking
1. FC Köln gaat met Yuya Osako de Bundesliga in. De kampioen van de Duitse tweede divisie heeft de Japanse aanvaller overgenomen van 1860 München. De 24-jarige international, die ook op het WK te zien is, tekende voor drie seizoenen. Osako voetbalde pas een half seizoen in Duitsland; in vijftien duels was hij goed voor zes treffers en drie assists.

Wedden

Meer odds

Cziommer blijft in Almelo
Heracles Almelo heeft ook volgend seizoen nog de beschikking over de ervaring van Simon Cziommer. De Duitse middenvelder tekende voor een jaar bij. "Ik ben ontzettend blij dat ik nog een jaar mag werken bij Heracles. Ik hoop dat we komend seizoen stappen kunnen maken. Ik zie veel in dit team, er is veel talent", reageerde hij tegenover TC/Tubantia. De 33-jarige Cziommer kwam afgelopen seizoen tot 25 Eredivisie-duels.

Löw spaart Neuer
Manuel Neuer laat de laatste oefenwedstrijd van Duitsland voor vertrek naar het WK in Brazilië aan zich voorbijgaan om volledig te herstellen van een schouderblessure. De herstelde Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger zullen wel minimaal een helft spelen in het duel tegen Armenië, vrijdagavond in Mainz.

"We willen geen risico nemen met Neuer, ook al is het minimaal", zei trainer Joachim Löw donderdag. Neuer raakte vorige maand geblesseerd maar zal volgens de coach fit zijn voor het eerste groepsduel op het WK tegen Portugal op 16 juni. Duitsland speelt in de groep ook tegen Ghana en de Verenigde Staten.

Vitesse behoudt Van der Gouw
Raimond van der Gouw heeft zijn contract als assistent- en keeperstrainer bij Vitesse met drie jaar verlengd tot medio 2017. Van der Gouw zit sinds 2009 in de technische staf en keepte tussen 1988 en 1996 ruim 250 wedstrijden voor de Arnhemmers. "De club is duidelijk bezig om iets moois neer te zetten'', zei de oud-doelman van onder andere Manchester United donderdag op de site van Vitesse. "Er worden meerjarige contracten afgesloten en dat is een goed teken. Het zorgt voor stabiliteit en herkenbaarheid. Dat Vitesse mij een driejarig contract aanbiedt voelt als een teken van vertrouwen."