'The Young Harry Kewell': 'Ik hoop dat Oranje ons onderschat'
"Kewell is samen met Viduka mijn grote voorbeeld"

'The Young Harry Kewell': 'Ik hoop dat Oranje ons onderschat'

05-06-2014 15:15

Tommy Oar wordt als belangrijke schakel van Australië vergeleken met Harry Kewell, waardoor de bijnaam 'The Young Harry Kewell' aan hem gekoppeld is. Deze zomer is de speler van FC Utrecht met zijn vaderland actief op het WK in Brazilië. De middenvelder annex aanvaller wordt beschouwd als de drijvende kracht achter de opponent van het Nederlands elftal.

Veel overeenkomsten zijn er niet met Kewell. Beiden zijn linksbenig en hanteren het liefst een aanvallende speelstijl, maar daarmee is ook alles wel gezegd. "Kewell is mijn grote voorbeeld. Samen met Mark Viduka. Zij speelden in de Engelse competitie. Ik probeerde ze te kopiëren en bewonder ze heel erg. Maar mijn kwaliteiten verschillen van die van hen", vertelt Oar tegenover de NOS.

Oar maakte vier jaar geleden de overstap naar FC Utrecht en heeft inmiddels een flinke ontwikkeling doorgemaakt in de Domstad. De Australiër is daar vooral trainer Jan Wouters dankbaar voor. "Hij is een goede trainer voor mij geweest. Ik was de directe Australische manier van voetballen gewend. In Nederland heb ik de techniek en de balbehandeling veel meer onder de knie gekregen. Ik voel me nog steeds prettig in de Australische stijl, maar het is goed om ook andere manieren van voetballen aan te leren."

De international ziet Australië als underdog in Groep B met Spanje, Nederland en Chili als tegenstanders. "Wij zijn de underdog. Logisch, we spelen tegen twee van de beste ploegen van de wereld. Ik hoop dat zij ons onderschatten. Als wij op de top van ons kunnen spelen, kunnen we echt een paar mensen gaan verrassen. We zijn een probleem voor elke tegenstander."