Milan-back haalt uit: Misschien had Seedorf wat beter moeten luisteren
Italiaan niet erg te spreken over werkwijze Nederlander

Milan-back haalt uit: "Misschien had Seedorf wat beter moeten luisteren"

07-06-2014 18:28
4

Officieel is Clarence Seedorf nog steeds hoofdtrainer in San Siro, maar een vertrek bij AC Milan lijkt aanstaande. Verdediger Mattia De Sciglio is in ieder geval niet rouwig om de situatie rond de Nederlander.

Seedorf begon in januari aan de klus in Milaan, waar ondanks een redelijke tweede seizoenshelft Europees voetbal werd misgelopen. Tevens ontstonden conflicten tussen de coach en de spelersgroep. "Tussen de spelers en Seedorf waren er wat onenigheden", beaamde De Sciglio in de Italiaanse media.

"Dat ging zowel over speltechnische zaken, als over dingen buiten het veld. Misschien had hij wat beter naar de spelersgroep moeten luisteren", oordeelde de 21-jarige back. In zijn optiek volgde Seedorf zijn eigen weg. "Ondanks een aantal gesprekken, bleven we verschillende opvattingen houden."

De Sciglio vindt het onrechtvaardig om alleen Seedorf aan te wijzen. "Wij hadden op het veld meer kunnen brengen. Niet alleen onder Seedorf, maar ook onder Massimiliano Allegri. Het was niet zozeer een gebrek aan inzet, als wel een gebrek aan concentratie."