Spartaan tekent enkele uren na vertrek uit Kasteel bij 'hart en ziel van Edinburgh'
Marokkaans jeugdinternational tekent voor drie seizoenen bij Premier League-club

Spartaan tekent enkele uren na vertrek uit Kasteel bij 'hart en ziel van Edinburgh'

17-06-2014 00:42

Soufian El Hassnaoui heeft slechts enkele uren zonder club gezeten. De aanvallende middenvelder liet maandag zijn contract bij Sparta Rotterdam ontbinden, maar bereikte dezelfde dag nog een akkoord met een nieuwe werkgever.

De 24-jarige El Hassnaoui gaat aan de slag bij Heart of Midlothian. De in Nederland geboren voetballer met Marokkaanse roots tekende een driejarig contract in het Schotse Edinburgh. Hearts heeft hoge verwachting van El Hassnaoui, die eerder uitkwam voor De Graafschap. "Soufian is een speler waar we allemaal veel talent in zien. We kunnen zijn verlangen zien", zegt trainer Robbie Neilson op de officiële website van de Schotse club. Hearts eindigde afgelopen seizoen op een zesde plek in Schotland.

"We hebben met hem gesproken om een idee te krijgen van hoe hij in elkaar zit en we hebben met wat mensen gesproken in Nederland, die hem kennen en tegen hem gespeeld hebben. Alle reacties waren goed. In het eerste gesprek dat we voerden vertelden we hem dat hij hier komt om zichzelf te ontwikkelen, maar ook om ons te helpen met het ontwikkelen van de jonge spelers. Hij is opgegroeid met de 'Hollandse School', zijn tactische kennis is heel goed. Hij snapt het spelletje." El Hassnaoui kwam in 2012 met de Marokkaanse ploeg uit op de Olympische Spelen in Londen.