NAC schroeft spelersbudget 'maximaal' terug: 'Degradatie zou funest zijn'
Club uit Breda hoopt over drie seizoenen positieve begroting te presenteren

NAC schroeft spelersbudget 'maximaal' terug: 'Degradatie zou funest zijn'

17-06-2014 13:01

NAC Breda lijkt uit het financiële dal te kruipen. De club hoopt over drie seizoenen een positieve begroting te presenteren en heeft daarvoor een plan van aanpak opgesteld.

Dat plan heeft NAC in opdracht van de KNVB opgesteld, zodat de financiële huishouding binnen drie jaar op orde is. De begroting voor komend seizoen laat nog een tekort zien van ruim een half miljoen euro, maar in het seizoen 2016/2017 zou de financiële malaise voorbij moeten zijn. Dan maken de Bredanaars naar verwachting 136.000 euro winst. In die cijfers zitten geen incidentele inkomsten, meldt BN De Stem.

De totale inkomsten voor dit seizoen zijn geraamd op 11,9 miljoen euro, terwijl het spelersbudget met twee ton omlaag gaat naar 3,6 miljoen euro. "Veel verder willen we niet gaan, dat zou sportieve gevolgen kunnen hebben. Degradatie is funest voor NAC, dat is bekend", zegt algemeen directeur Justin Goetzee.

De begroting is inmiddels, mede door een accountant, goedgekeurd en ingediend bij de KNVB. "Dat er een accountant naar kijkt, is een gevolg van onze plek in categorie 1. De accountant controleert, ook de contracten die bij alle cijfers horen. Eigenlijk is het vreemd dat andere clubs niet vrijwillig een accountant inschakelen", besluit Goetzee in de eerdergenoemde krant.