Excelsior biedt verloren zoon podium om 'goede gevoel' terug te vinden

Excelsior biedt verloren zoon podium om 'goede gevoel' terug te vinden

Gepubliceerd: dinsdag 17 juni 2014 om 15:09di 17-06-2014 om 15:09

Zijn oude club NEC Nijmegen speelt komend seizoen in de Jupiler League, maar Daan Bovenberg blijft in de Eredivisie actief. De rechtsback keert terug bij Excelsior Rotterdam.

 

Dat heeft de club dinsdag bekendgemaakt. De 25-jarige verdediger tekent voor één jaar in Kralingen. Bovenberg is een kind van de club. Hij speelde zijn hele jeugd in het shirt van Excelsior en maakte er ook zijn debuut in het betaalde voetbal. In 2011 stapte Bovenberg over naar FC Utrecht, dat hem uiteindelijk verkocht aan NEC.

"Excelsior is een club waar ik enthousiast van word", reageert Bovenberg op de clubsite. "Ik werd daar ook na mijn vertrek altijd goed ontvangen en heb een goede band met supporters, sponsors en mensen binnen de club, zowel bij de jeugd als het betaalde voetbal. Het voelt vertrouwd en thuis. Nadat mijn contract bij NEC Nijmegen was ontbonden, ben ik goed gaan nadenken over wat ik wil en toen wist ik al snel dat het gevoel dat ik wil terugvinden, voor mij alleen bij Excelsior te vinden is."

Algemeen directeur Ferry de Haan is blij dat Excelsior weer over Bovenberg kan beschikken. "Hij is een jongen die de club goed kent en ervaring heeft in de Eredivisie. Na zijn vertrek bij NEC hebben wij met elkaar gesproken. We hebben onze wensen en die van hem naast elkaar gelegd. Hij wil heel graag nog minimaal een jaartje bij Excelsior voetballen. Daan zal wel, net als ieder ander, hard moeten knokken om een plek in het elftal te verdienen. Concurrentie binnen een selectie is alleen maar goed."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws