Engelsman niet eens met kritiek: Niet alleen de verdediging verantwoordelijk
"Ik denk dat we in twee wedstrijden weinig kansen hebben weggegeven"

Engelsman niet eens met kritiek: "Niet alleen de verdediging verantwoordelijk"

20-06-2014 14:42
1

Leighton Baines vindt het onterecht dat de verdediging van Engeland de schuld krijgt van de aanstaande uitschakeling op het WK in Brazilië. De defensie van de Engelsen liet in de ogen van de landelijke media steken vallen tegen Zowel Italië (2-1) en Uruguay (2-1).

"Ik denk dat we in twee wedstrijden weinig kansen hebben weggegeven. De mogelijkheden die de tegenstander kreeg, werden direct afgestraft", citeert Sky Sports de linksback van Everton. "In de komende dagen moeten we gaan bekijken wat er precies fout is gegaan. Niet alleen de verdediging is hier verantwoordelijk voor." Engeland speelt in de laatste groepswedstrijd tegen Costa Rica. Het kan alleen nog door als Italië twee keer wint en het zelf een grote zege boekt.

Baines had niet het gevoel de onderliggende partij te zijn tegen Uruguay. "We hadden het gevoel dat we konden winnen, maar werden in de slotfase verslagen. Dat is erg teleurstellend. Het was lastig, want we dachten het betere team te zijn. Het waren goede doelpunten van Uruguay. Bovendien is Luis Suarez een topspeler." De Liverpool-aanvaller nam beide treffers voor zijn rekening.