Ecuador dankzij trefzekere Valencia langs verrassend sterk Honduras
Aanvaller al drie keer trefzeker tijdens WK

21-06-2014 01:52

Ecuador boekte vrijdagavond (plaatselijke tijd) een broodnodige zege op Honduras (2-1). De grote man aan de zijde van de winnende ploeg was Enner Valencia die twee keer trefzeker was.

In het levendige duel kwam Honduras na iets meer dan een half uur op voorsprong. Carlo Costly profiteerde van geknoei in de defensie van Ecuador en schoot hard raak. Het was de eerste keer dat Honduras scoorde op een WK sinds 1982. In Spanje maakte destijds Eduardo Laing de treffer, bij de 1-1 tegen Noord-Ierland.

Valencia had al na twintig minuten de score kunnen openen, maar toen liet hij het afweten in een één-tegen-één situatie met doelman Noël Valladares. Voor de openingstreffer kreeg ook Honduras al een aardige kans, maar de geheel vrijstaande verdediger Victor Bernández kopte naast. Later zag hij ook nog eens een hard ingeschoten vrije bal op de vuisten van Alexander Dominquez eindigen.

Desondanks leek Honduras kort voor rust zowaar opnieuw te scoren. Jerry Bengtson werkte een van de paal terug springende bal over de lijn, maar de Australische scheidsrechter Ben Williams zag dat hij daarbij zijn hand gebruikte.

Na de hervatting kwam Ecuador op voorsprong. Enner Valencia kopte in de 65e minuut mooi in, na een fraaie voorzet van Walter Ayovi. Het was al de derde treffer van Valencia op het toernooi.

Honduras zette daarna aan voor een slotoffensief. Roger Espinoza en Costly kregen kansen, maar die werden niet benut.