In het kort: Sneijder heeft nog één duel nodig, ADO haalt nieuwe doelman
PEC test weer speler

In het kort: Sneijder heeft nog één duel nodig, ADO haalt nieuwe doelman

23-06-2014 17:27
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

 

Sneijder op recordkoers
Wesley Sneijder voetbalt maandag zijn veertiende wedstrijd op het WK voor het Nederlands elftal. De dertigjarige middenvelder heeft een basisplaats gekregen voor de laatste groepswedstrijd van Oranje tegen Chili in de Arena de São Paulo. Sneijder achterhaalt Wim Jansen, Johnny Rep en Ruud Krol. Hij kan komend weekeinde de Nederlander worden met de meeste interlands op een WK achter zijn naam. Sneijder moet daarvoor speeltijd krijgen in de achtste finale van het WK in Brazilië.

ADO haalt keeper uit Friesland
Tim Coremans verhuist van SC Cambuur naar ADO Den Haag. Dat meldde de Haagse club maandag op de website. De 23-jarige doelman was afgelopen seizoen tweede keeper in Leeuwarden en speelde de vier seizoenen daarvoor bij NAC Breda vooral in het tweede elftal. De geboren Bredanaar moet in Den Haag de concurrentie aangaan.

Doelpuntenfestijn in Brazilië
Het WK in Brazilië blijkt tot op heden een waar doelpuntenfestijn. In de eerste 32 wedstrijden, precies halverwege het toernooi, werd liefst 94 keer het net gevonden. Dat is een gemiddelde van 2,94 doelpunten per duel. Sinds 1970 kwam het niet meer voor dat er zo veel doelpunten te noteren vielen op het eindtoernooi. In Mexico stond de teller in 1970 na 32 wedstrijden op 95 treffers. Het WK-record dateert uit 1954. Tijdens het WK in Zwitserland werd er in 26 wedstrijden 140 keer (!) gescoord.

Telstar haalt dubbele versterking
SC Telstar heeft komend seizoen de beschikking over Alair Cruz Vicente en Anmar Almubaraki. De 33-jarige Cruz Vicente, oud-speler van onder meer AZ, Sparta Rotterdam en FC Volendam, komt over van FC Den Bosch. Almubaraki (22) kwam afgelopen seizoen uit voor FC Emmen. Hij maakte in het verleden deel uit van de jeugdopleiding van FC Twente.

PSV raakt talent kwijt aan Galatasaray
Kaan Baysal vertrekt bij PSV. De voetballer verruilt Eindhoven voor Istanbul, waar hij aan de slag gaat bij Galatasaray. Baysal, speler van de A1 van PSV, maakte sinds de E'tjes deel uit van de jeugdopleiding van de club uit Eindhoven. De Turkse jeugdinternational heeft nu een akkoord bereikt met de club van Wesley Sneijder, bevestigt zijn zaakwaarnemer.

Elsen bedankt voor rol bij Roda JC
Ron Elsen is ook komend seizoen hoofdtrainer van MVV Maastricht. Hij gaat deze functie bij de Limburgse club combineren met die van manager voetbalzaken. Elsen volgde in januari Tini Ruijs op, die opstapte nadat hij was bedreigd na de bekernederlaag tegen de amateurs van JVC Cuijk. Elsen fungeerde al vaker als interim-coach in Maastricht.

"Ondanks het feit dat MVV te maken heeft met een zware sanering, steekt de club de goede weg naar boven in", lichtte Elsen maandag toe. "Ik zie het als enorme uitdaging hieraan te kunnen bijdragen. Een nieuw team, een nieuwe staf, de samenwerking met KRC Genk en onze nieuwe trainingsaccommodatie bij Geusseltbad hebben mijn keuze voor MVV ondersteund."

NOS klopt VI Oranje ruim
Bijna 2,9 miljoen Nederlanders hebben zondag op tv gezien dat België zich plaatste voor de volgende ronde. Verder zagen bijna 2,6 miljoen mensen de doelpuntrijke avondwedstrijd tussen Zuid-Korea en Algerije (2-4). Studio Brasil volgt met 1,3 miljoen kijkers. Bij de nachtelijke wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Portugal zaten 861.000 mensen voor de buis. VI Oranje, het voetbalprogramma van RTL4, staat met 748.000 kijkers op de tiende plaats.

Buspech Oranje-aanhang
De Nederlandse voetbalsupporters gaan niet met de bekende Oranjebus naar Fortaleza, waar Oranje mogelijk de achtste finale speelt. Het zou momenteel niet verantwoord zijn het voertuig duizenden kilometers te laten rijden, liet Vereniging Oranjefans.nl maandagochtend vroeg weten. De supportersbus liep onlangs forse schade op toen een aandrijfas afbrak aan de achterkant. De chauffeurs gaan dinsdag in Belo Horizonte proberen de bus op te knappen. Toch zit een trip naar Fortaleza er volgens de fans zeker niet in.

Proefspeler PEC
PEC Zwolle is druk bezig met de selectie voor komend Eredivisie-seizoen. De bekerwinnaar en Europa League-deelnemer heeft Fatih Nurallah Turan op proef, meldt de club. De verdediger sluit de eerste weken van de voorbereiding aan bij de selectie van Ron Jans. De voorbije seizoenen kwam hij uit voor Fortuna Sittard. De Belg met Turkse roots speelde negen wedstrijden voor de nationale jeugdploegen van Turkije. Eerder werd bekend dat Dimitrios Ferfelis al op proef is in Zwolle.

Groningse Europa-loting
Het WK is nog bezig, maar in Groningen heerst er al Europa League-koorts. De club weet maandagmiddag welke club de tegenstander is in de tweede voorronde. In Nyon wordt namelijk geloot voor de eerste twee ronden. FC Groningen heeft een beschermde status. De kans is groot dat Groningen vanmiddag alleen weet welke twee clubs gaan uitmaken wie het tegen de noorderlingen opneemt. Győri ETO FC (Hongarije), Saint Johnstone (Schotland), Zawisza Bydgoszcz (Polen), FC Neman Grodno (Wit-Rusland), MFK Kosice (Slowakije), FK Jagodina (Servië), AS Trencin (Slowakije), ND Gorica (Slovenië) en RoPS Rovaniemi (Finland) zijn in ieder geval mogelijke tegenstanders. FC Groningen komt op 17 en 24 juli in actie.

NEC incasseert transfersom
Christopher Hemlein speelt komend seizoen niet meer voor NEC Nijmegen. De vleugelspeler verlaat de gedegradeerde club en tekent bij Arminia Bielefeld, dat uitkomt in de 3. Bundesliga. Hij tekent een contract voor twee jaar. In het shirt van NEC scoorde hij zeven keer in 36 wedstrijden. De Nijmegenaren houden een transfersom over aan Hemlein.