Ik wil geschiedenis schrijven, daarom gaan we ons nu al op Oranje richten
Herrera: "Laten we hopen dat er nog mooiere dagen komen"

"Ik wil geschiedenis schrijven, daarom gaan we ons nu al op Oranje richten"

24-06-2014 09:17
2

De goede prestaties in de groepsfase smaken bondscoach Miguel Herrera naar meer. De eindverantwoordelijke van Mexico hoopt nu ook het Nederlands elftal in de achtste finales aan de zegekar te binden. Met zeven punten eindigden de Mexicanen op een tweede plek in Groep A, achter Brazilië.

"Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven", citeert Voetbal International de keuzeheer. "Ik wil geschiedenis schrijven met dit team. Daarom gaan we ons nu al op Oranje richten. Laten we hopen dat er nog mooiere dagen komen." Door de goede prestaties met Mexico zag Herrera afgelopen maandag zijn contract met vier jaar verlengd worden.

Het laatste groepsduel won Mexico overtuigend met 3-1 van Kroatië. "Wij zijn geen moment bang geweest. Je moet praten op het veld, niet daarbuiten", reageert Herrera. Rafael Marquez, trefzeker tegen de Kroaten, zit eveneens vol zelfvertrouwen. "Nederland is een geweldig team. Maar wij hebben opnieuw als een team gevochten voor wat we waard zijn en kunnen van iedereen winnen."

Mexico behaalde in de groepsfase evenveel punten als Brazilië. De Brazilianen beschikken echter over een beter doelsaldo, waardoor Mexico tegen het Nederlands elftal moet spelen. Brazilië neemt het als groepswinnaar op tegen Chili, dat op een tweede plek achter Nederland eindigde.