Ik blijf maar lezen dat ik voor het geld gekozen heb en hebzuchtig ben
Franse back rekent af met kritiek: "Ik wilde gewoon een verandering"

"Ik blijf maar lezen dat ik voor het geld gekozen heb en hebzuchtig ben"

26-06-2014 11:08
1

Bacary Sagna rekent donderdag af met de criticasters die hem neersabelen na zijn transfer naar Manchester City. De Franse verdediger besloot transfervrij te vertrekken bij Arsenal en tekende niet veel later een contract bij de Engelse kampioen.

Zeven jaar was Sagna speler van Arsenal. Volgens Engelse media en fans van de Londense club maakte de Frans international vooral de overstap naar City voor het geld. "Ik ga de zaak ophelderen, omdat ik maar blijf lezen dat ik de stap voor het geld gemaakt heb en dat ik hebzuchtig ben", trapt Sagna af. "Wat ik wil zeggen is dat ik jaren bij Arsenal ben gebleven met een contract uit 2008. Nooit heb ik om meer geld gevraagd. Voor de mensen die denken dat het om het geld gaat, dat is niet zo. Ik wilde gewoon een verandering. Ik had een nieuwe boost in mijn carrière nodig en ik denk dat die tijd gekomen was."

Sagna, die zich met Frankrijk plaatste voor de achtste finales van het WK in Brazilië, gaat dieper op de materie in. De Fransman onderhandelde lang met Arsenal over een langer verblijf, geeft hij te kennen. Een akkoord werd niet bereikt. "Het was niet gemakkelijk want we waren nog steeds actief in de FA Cup. Het was moeilijk om gefocust te blijven. Het is me gelukt mijn hoofd erbij te houden omdat ik veel respect heb voor Arsenal. Ik vind Arsenal een geweldig team", zegt Sagna, die met de club uiteindelijk het Engelse bekertoernooi wist te winnen.

"Het is gewoon zo dat ik persoonlijk iets nieuws wilde. Ik wil ergens opnieuw beginnen. Het is een uitdagende tijd in mijn carrière, ik ben namelijk 31. Ik weet dat City in Pablo Zabaleta een heel goede rechtsback heeft en ik zal moeten vechten om mijn plek op het veld te verdienen. Ik denk dat City een goede ploeg heeft en dat we tot veel mooie dingen in staat zijn", aldus Sagna.