Oranje heeft een zeer goed team, dat op basis van de historie favoriet is
"We staan er goed voor en zijn zeer gemotiveerd om ook Nederland te verslaan"

"Oranje heeft een zeer goed team, dat op basis van de historie favoriet is"

27-06-2014 11:06
1

Mexico hoopt zondag voor het eerst in zijn historie buiten de landgrenzen de kwartfinale van een WK te bereiken. De Mexicanen moeten dan wel zien af te rekenen met het Nederlands elftal. Volgens aanvaller Oribe Peralta geen onmogelijke opgave voor hem en zijn landgenoten.

"Nederland is niet onoverwinnelijk", zo citeert de NOS de voorhoedespeler. "Het gaat niet om individuele kwaliteiten, het gaat er om hoe goed je als team bent." Bij Nederland hangt veel af van de vorm van sterspelers Arjen Robben en Robin van Persie. Terwijl Manchester United-aanvaller Javier Hernández bij Mexico genoegen moet nemen met een plek op de bank.

"We staan er goed voor en zijn zeer gemotiveerd om ook Nederland te verslaan", zo valt aanvoerder Rafael Márquez zijn teamgenoot bij. "Oranje heeft een zeer goed team, dat op basis van de historie favoriet is. Maar wij willen ook historie schrijven. De kwartfinale is ons doel." Mexico werd in een groep met Brazilië, Kroatië en Kameroen knap tweede.

"Nederland is een taaie tegenstander, het zal niet gemakkelijk worden", reageert doelman Guillermo Ochoa. "Oranje heeft spelers die elke wedstrijd het verschil kunnen maken, ze zijn sterk en veelzijdig. Maar wij worden per wedstrijd beter en willen die lijn doortrekken."