In het kort: Haagse verdediger naar Bulgarije, Valencia stelt nieuwe trainer aan

In het kort: Haagse verdediger naar Bulgarije, Valencia stelt nieuwe trainer aan

03-07-2014 23:53

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Valencia stelt nieuwe trainer aan
Voormalig doelman Nuno is de nieuwe coach van Valencia. De veertigjarige Portugees heeft bij de Spaanse club een eenjarig contract ondertekend. Als blijkt dat de resultaten meevallen, kan de verbintenis worden verlengd tot de zomer van 2016. Nuno stond in zijn vaderland eerder voor de groep bij Rio Ave, waarmee hij de finale van zowel de Portugese beker als de League Cup bereikte.

Supusepa naar Bulgarije
Christian Supusepa vervolgt zijn carrière in Bulgarije. De verdediger, die de afgelopen vier seizoenen in het shirt van ADO Den Haag speelde, vertrekt transfervrij naar CSKA Sofia. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Supusepa kwam in de Hofstad in totaal tot zestig competitiewedstrijden.

Sevilla winkelt in Camp Nou
Sevilla FC kan beschikken over Denis Suarez, die overkomt van FC Barcelona. De twintigjarige middenvelder had in Camp Nou geen toekomstperspectief meer. Zeker na de komst van Ivan Rakitic, die van Sevilla kwam, was een vertrek onvermijdelijk. “Dit is voor mij een geweldige kans, die ik krijg van Sevilla. Daar wil ik de club ontzettend voor bedanken.”

Ploeggenoot Heitinga
Julian Schieber wordt ploeggenoot van John Heitinga bij Hertha BSC. De aanvaller stapt over van Borussia Dortmund, melden Duitse media. De medische keuring heeft reeds plaatsgevonden, waardoor alleen de officiële bekendmaking nog rest. Hertha betaalt ongeveer twee miljoen euro voor Schieber. Zijn contract loopt tot de zomer van 2018.

Vitesse-goalie
Vitesse-doelman Marko Meerits doet een stap terug en speelt de komende twee seizoenen voor FC Emmen. Door de komst van de sluitpost hebben de Emmenaren nu twaalf spelers onder contract staan. Meerits is 33-voudig jeugdinternational van Estland, maar was in Arnhem nooit een serieuze concurrent voor Piet Velthuizen. Hij keepte uiteindelijk vier duels in de Eredivisie.

Ajax oefent tegen Benfica
Ajax werkt op 26 juli een oefenwedstrijd af tegen Benfica. Dat meldt de Amsterdamse club donderdag. De landskampioen neemt het in Estadio da Luz in de strijd om de Eusebio Cup op tegen de verliezend finalist van de Europa League van afgelopen seizoen. Eerder op de dag vindt ook een oefenduel tussen Jong Ajax en Jong Benfica plaats in Lissabon.

Shakira treedt op voor finale van WK
Shakira treedt opnieuw op voor de finale van het WK voetbal. De Colombiaanse zangeres maakt op 13 juli haar opwachting bij de sluitingsceremonie in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro. Ze trad in 2010 al op bij de wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika en in 2006 in Duitsland. “Ik heb inmiddels een innige relatie met het voetbal om verschillende redenen. Ik weet wat het WK betekent voor zoveel mensen, inclusief mezelf”, aldus Shakira, die een relatie heeft met de Spaanse voetballer Gerard Piqué.

Sparta haalt Van der Stoep en Hiwat
Romano van der Stoep speelt komend seizoen bij Sparta. Hij heeft bij de club uit Rotterdam een contract getekend voor één jaar met een optie voor nog twee seizoenen. Dat meldt zijn management SportPromotion donderdag. Van der Stoep komt over van FC Utrecht. Hij stond daar de afgelopen twee seizoenen onder contract. Toenmalige trainer Jan Wouters liet hem enkele keren invallen in het eerste elftal. Hij kwam via Tonegido, ADO Den Haag, Scheveningen, Haaglandia en FC Utrecht A1 bij de selectie van Wouters terecht. Sparta heeft zich ook versterkt met Giovanni Hiwat. De twintigjarige speler komt over van FC Zwolle en tekent een contract voor twee seizoenen.

Zuid-Korea verwijt bondscoach niets
De Zuid-Koreaanse bondscoach Hong Myung-bo mag aanblijven ondanks de vroegtijdige uitschakeling bij het WK. De voetbalbond KFA heeft dit donderdag laten weten. De positie van Hong kwam onder druk te staan na de uitschakeling in de groepsfase. De Zuid-Koreanen haalden slechts één punt in hun poule. Hong wilde zijn ontslag aanbieden na de nederlaag in de laatste wedstrijd tegen België, maar voorzitter Chung Mong-gyu heeft hem in een gesprek op andere gedachten kunnen brengen. “Zijn vertrek had de problemen niet opgelost, dus we hebben besloten met hem door te gaan”, zei vicevoorzitter Huh Jung-moo. Hong blijft nu in ieder geval tot de Azië Cup in 2015.

Roda JC haalt opnieuw speler weg bij MVV
Yannick Derix komt komend seizoen uit voor Roda JC Kerkrade. De 23-jarige doelman doorstond de medische keuring bij de Limburgers en tekende daarna een contract voor één seizoen. Derix komt transfervrij over van MVV Maastricht.