In het kort: Real-icoon krijgt hartaanval, Hoesen scoort bij Groningen-debuut

In het kort: Real-icoon krijgt hartaanval, Hoesen scoort bij Groningen-debuut

05-07-2014 19:32
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Real-icoon getroffen door hartaanval
Alfredo di Stéfano, een van de bekendste voetballers aller tijden, is zaterdagmiddag in een Madrileens ziekenhuis opgenomen na een hartaanval op straat. Zijn toestand wordt als kritiek omschreven. De Spaans-Argentijnse legende, erevoorzitter van Real Madrid, vierde vrijdag zijn 88e verjaardag. Eind 2005 kreeg de voormalig international vier 'bypasses' na een hartinfarct.

Hoesen geeft debuut glans met doelpunt
FC Groningen heeft de oefenwedstrijd tegen het Duitse BV Cloppenburg met 2-1 gewonnen. De Noorderlingen keken lange tijd tegen een achterstand aan, maar stelden uiteindelijk toch orde op zaken. De winnende treffer werd gemaakt door Tjaronn Chery. Danny Hoesen, die deze zomer overkwam van Ajax, tekende bij zijn officieuze debuut voor de gelijkmaker.

Van der Struijk op proef bij Willem II
Frank van der Struijk is terug bij Willem II. De verdediger is sinds zijn gedwongen vertrek bij Vitesse clubloos en krijgt van de Tilburgers de kans om een contract in de wacht te slepen. Van der Struijk, die in 2008 vertrok bij Willem II, is met de ploeg van trainer Jürgen Streppel mee op trainingskamp.

Al Jazira betaalt zes miljoen voor Vucinic

De Montenegrijnse spits Mirko Vucinic verruilt Juventus voor Al Jazira. Dat heeft de formatie uit Abu Dhabi, waar de Belg Eric Gerets trainer is, vrijdag bekendgemaakt. Al Jazira legt ruim zes miljoen euro neer voor de dertigjarig Vucinic, die eerder ook uitkwam voor Lecce en AS Roma. Voor Juve maakte Vucinic in 96 duels 26 doelpunten. Naast de ervaren Montenegrijn heeft Al Jazira ook de Burkinees Jonathan Pitroipa vastgelegd. De vleugelspeler komt over van het Franse Stade Rennes.

Schalke verkoopt concurrent Huntelaar
Adam Szalai verruilt Schalke 04 voor Hoffenheim. De aanvaller tekende een contract tot de zomer van 2018 bij de Bundesliga-club. In Gelsenkirchen was Szalai de vaste stand-in van Klaas-Jan Huntelaar. Szalai kwam eerder in Duitsland uit voor FSV Mainz. Hij speelde in totaal 107 Bundesliga-wedstrijden, daarin scoorde hij 28 keer.

Janko een vrij man
Trabzonspor heeft het contract van Marc Janko bij de club ontbonden. Eerder lieten de Turken al weten dat de voormalig aanvaller van onder meer FC Twente en FC Porto ondanks een doorlopend contract transfervrij mocht vertrekken. De 31-jarige Janko stond sinds de zomer van 2012 onder contract in Turkije. Hij kwam tot slechts 23 competitieduels.

Atlético-captain blijft in Madrid
Atlético Madrid heeft het contract van aanvoerder Gabi opengebroken en verlengd. De Spaanse middenvelder zet daarmee resoluut een punt achter alle speculaties over een zomerse transfer. De captain van de Spaanse kampioen werd onder meer in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona, maar een vertrek lijkt na zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2017 in Madrid van de baan.

Williams zweert trouw aan Swansea Ciy
Swansea City heeft definitief afgerekend met de interesse van topclubs voor aanvoerder Ashley Williams. De robuuste verdediger kwam vrijdag een nieuw contract overeen met de club uit Wales, waardoor een overstap naar Arsenal niet langer aan de orde lijkt. De 29-jarige Williams ligt nu tot de zomer van 2018 vast in Swansea.

MRI voor Van Rhijn
Ricardo van Rhijn moet mogelijk enkele weken langs de kant staan. De rechtsback van Ajax liep donderdag een hamstringblessure op. Via de officiële kanalen maakt Ajax bekend dat Van Rhijn een scan ondergaat in Oostenrijk, waar de Amsterdammers op trainingskamp zijn. Later op de dag wordt meer duidelijk over de ernst van de blessure. Ruben Ligeon is de aangewezen vervanger van Van Rhijn.

Braziliaanse politie rekent op 100.000 Argentijnen
De Braziliaanse politie gaat ervan uit dat zo'n 100.000 Argentijnse voetbalfans zaterdag in Brasilia de wedstrijd in de kwartfinale tegen België zullen bijwonen. Volgens het persbureau ABR wil de politie de veiligheidsmaatregelen in de Braziliaanse hoofdstad en op de luchthaven behoorlijk aanscherpen. Brazilië hoopt vooral hooligans buiten het land te houden. De Argentijnse officials hebben al voor het WK een lijst met namen van ruim 2000 gewelddadige voetbalfans beschikbaar gesteld. Sinds het begin van WK is aan 39 Argentijnse fans de toegang geweigerd.

NAC test ook 'Aussiegriek'
NAC Breda bekijkt de komende dagen of Paul Katsetis een versterking is voor de club. De achttienjarige in Sydney geboren aanvallende middenvelder maakte op zijn vijftiende de overstap het Griekse AEK Athene. De jeugdinternational van Griekenland vertrok afgelopen jaar naar het Italiaanse Catania, waar hij zijn opwachting maakte in het tweede elftal. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet.