In dit stadion neemt Oranje het zaterdag op tegen Brazilië in de troostfinale van het WK

In het kort: Nasri langer bij Manchester City, Bosniër naar Bundesliga

In het kort: Nasri langer bij Manchester City, Bosniër naar Bundesliga

10-07-2014 16:50
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nasri tot 2019 bij Manchester City
Samir Nasri blijft ook de komende jaren bij Manchester City. De Fransman, die niet werd geselecteerd voor het WK in Brazilië, heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2019 aan de Engelse club verbonden houdt. Nasri was afgelopen seizoen een vaste waarde in het kampioenselftal van trainer Manuel Pellegrini.

Werder haalt Bosniër

Izet Hajrovic heeft aan zijn prestaties op het WK in Brazilië een mooie transfer naar de Bundesliga overgehouden. De international van Bosnië-Herzegovina maakt de overstap naar Werder Bremen. De 22-jarige middenvelder komt over van Galatasaray. De Turkse club nam Hajrovic in januari van dit jaar over van Grasshoppers. In Bremen tekent Hajrovic een contract tot 2018.

Gilardino kiest voor Azië
Alberto Gilardino laat Europa achter zich. De 32-jarige Italiaanse aanvaller gaat aan de slag bij Guangzhou Evergrande, bevestigt hij donderdag. De aanvaller, afgelopen seizoen actief bij Genoa, wordt in China herenigd met trainer Marcelo Lippi. De voormalig international van Italië kwam eerder uit voor clubs als Fiorentina en AC Milan. In totaal speelde Gilardino veertien jaar op het hoogste niveau in Italië. De spits heeft in totaal 170 treffers in het betaald voetbal achter zijn naam staan.

Brazilië vijf keer eerder tegen Oranje
Voor de vijfde keer staat het Nederlands elftal zaterdag op een WK tegenover vijfvoudig wereldkampioen Brazilië. Twee keer won Oranje, op het WK van 1974 (2-0) en vier jaar geleden in de kwartfinale in Zuid-Afrika (2-1). De Seleção versloeg het Nederlands elftal op het WK van 1994 in de kwartfinale (3-2) en won vier jaar daarna in de halve finale na strafschoppen. In totaal hebben Nederland en Brazilië twaalf keer tegen elkaar gespeeld. De 'Goddelijke Kanaries' wonnen vier ontmoetingen, drie keer won Oranje en vijf keer eindigde het in een gelijkspel.

Diego ploeggenoot van Kuyt
De Braziliaanse middenvelder Diego wordt ploeggenoot van Dirk Kuyt. Dat meldt het Turkse Fenerbahçe op de officiële website. De voetballer komt over van Atlético Madrid. De 29-jarige Diego kwam afgelopen seizoen slechts dertien keer in actie namens de kampioen van Spanje. De oud-voetballer van clubs als FC Porto, Juventus, Werder Bremen en VfL Wolfsburg, speelde 33 keer in de nationale ploeg van Brazilië.

Willem II verhuurt aanvaller
Norair Mamedov speelt komend seizoen bij Almere City FC. De voetbalclub uit de Jupiler League huurt de 23-jarige buitenspeler van Willem II, dat naar de Eredivisie is gepromoveerd. Mamedov kwam vorig seizoen tot 22 wedstrijden voor Willem II en scoorde 2 keer. De vijfvoudig Armeens international heeft nog een contract tot 2015 bij Willem II.

Bondscoach Zuid-Korea stopt
Hong Myung-bo is opgestapt als bondscoach van Zuid-Korea. De trainer maakte donderdag zijn vertrek bekend op een persconferentie en bood daarbij zijn excuses aan voor de resultaten van zijn ploeg op het WK voetbal in Brazilië. Zuid-Korea behaalde slechts één punt en werd daarmee laatste in poule H. Vorige week zei vice-voorzitter van de Koreaanse voetbalbond (KFA) Huh Jung-moo nog dat de bond het aangeboden ontslag van Hong niet accepteerde. De bond wilde graag dat Hong de nationale ploeg ook zou leiden tijden de Azië Cup begin volgend jaar in Australië.

Oranje naar Brasilia
Een dag na de verloren halve finale tegen Argentinië vliegt het Nederlands elftal al weer naar Brasilia. In de Braziliaanse hoofdstad moet de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zaterdag met het gastland uitmaken wie als derde eindigt op het WK. De wedstrijd om het brons in het Estádio Nacional begint om 17.00 uur Braziliaanse tijd, 22.00 uur in Nederland. Voor Oranje staat donderdagochtend in São Paulo nog een uitlooptraining op het programma in het Estádio Paulo Machado de Carvalho, ook wel bekend als het Pacaembu-stadion. De reserves van de wedstrijd tegen Argentinië, die woensdag na strafschoppen werd beslist, zullen dan nog wel pittig trainen. De finale van het WK gaat zondag in Rio de Janeiro tussen Duitsland en Argentinië.