'Schapenkoppen' doen weer succesvol zaken met FC Groningen
Verdediger Troost-Ekong opnieuw gehuurd van noorderlingen

'Schapenkoppen' doen weer succesvol zaken met FC Groningen

11-07-2014 14:06

FC Dordrecht kan ook het komende seizoen over William Troost-Ekong blijven beschikken. De verdediger wordt opnieuw gehuurd van FC Groningen, melden de noorderlingen op de officiële website.

Troost-Ekong was sinds eind januari ook al actief voor De Schapenkoppen, toen nog spelend in de Jupiler League. FC Dordrecht promoveerde via de nacompetitie naar de Eredivisie. De twintigjarige verdediger speelde tien competitiewedstrijden, waarvan vijf als basisspeler. In het toetje kwam hij één keer in het veld als invaller.

Op het hoogste niveau van Nederland kan Dordrecht opnieuw over Troost-Ekong beschikken. De club hoeft niet bang te zijn dat Groningen de speler halverwege terughaalt, zoals in de meest recente winterstop met Yoëll van Nieff het geval was. De Trots van het Noorden communiceert dat een dergelijke clausule niet overeengekomen is.

Troost-Ekong kwam in 2013 transfervrij over van Tottenham Hotspur, maar wist in Groningen nog geen potten te breken. Het contract van de verdediger loopt na dit seizoen af, maar Groningen kan dat nog met twee jaar verlengen.