Gerrard geëmotioneerd door vertrek van 'legende' Suarez: Hij was uitzonderlijk
"Het was een genot om met hem samen te spelen"

Gerrard geëmotioneerd door vertrek van 'legende' Suarez: "Hij was uitzonderlijk"

11-07-2014 22:18
1

Steven Gerrard rouwt om het vertrek van Luis Suarez. De Uruguayaan verruilde Liverpool vrijdag voor FC Barcelona, dat naar verluidt zo'n negentig miljoen euro betaalt om de transfer mogelijk te maken.

"Op deze emotionele dag wil ik alleen maar zeggen wat een genot het was om met een geweldig talent als Suarez samen te spelen", zegt Gerrard, die de aanvaller een 'legende' noemt. "Ik wil Luis bedanken voor zijn uitzonderlijke bijdrage op het veld tijdens zijn tijd bij Liverpool. Ik wens hem en zijn familie het allerbeste voor zijn nieuwe avontuur in Spanje."

Ook manager Brendan Rodgers reageerde vrijdag al op het definitieve vertrek van Suarez, die de komende maanden nog niet voor zijn nieuwe club in actie mag komen. "De club heeft voor een lange tijd alles gedaan om Luis bij Liverpool te houden. Na lange discussies en met enorme weerzin hebben we uiteindelijk ingestemd met zijn wensen om naar Spanje te gaan voor nieuwe ervaringen en uitdagingen", zei de Engelsman, die niet voor de gevolgen vreest. "Als we één ding uit de historie van deze geweldige club kunnen leren, dan is het dat er geen enkel individu groter is dan Liverpool FC."