Chelsea heeft felbegeerde aanvaller definitief binnen
Spits tekent contract voor vijf seizoenen

Chelsea heeft felbegeerde aanvaller definitief binnen

15-07-2014 18:32
9

Diego Costa mag zich vanaf dinsdag definitief speler noemen van Chelsea. De aanvaller komt over van Atlético Madrid en ondertekende een contract voor vijf seizoenen bij zijn nieuwe werkgever, meldt de Engelse club op de officiële website.

"Ik ben erg blij dat ik een contract mocht tekenen bij Chelsea. Iedereen weet dat dit een grote club is in een geweldige competitie. Ik kijk er echt naar uit om te starten in Engeland onder leiding van een fantastische trainer",  aldus de nieuwste aanwinst van Chelsea over zijn overstap.

De aanvaller van het Spaanse nationale elftal wenste tijdens zijn presentatie ook een dankwoord te richten aan zijn voormalige werkgever. "Ik wil iedereen bij Atlético Madrid bedanken, want daar ben ik de speler geworden die ik nu ben. Het was een geweldige tijd voor me, maar nu begin ik aan een nieuw avontuur in Engeland."

Costa werd het voorgaande seizoen met Atletico kampioen van Spanje en bereikte de finale van de Champions League. In deze eindstrijd moest hij al binnen enkele minuten het speelveld verlaten vanwege een blessure. Tijdens het WK wist de spits niet te imponeren in dienst van Spanje.