Overbodige Nederlander krijgt toch speelminuten bij Barcelona
Catalaanse club zonder veel vaste basisspelers in oefenduel

Overbodige Nederlander krijgt toch speelminuten bij Barcelona

20-07-2014 08:55
4

Ibrahim Afellay was een van de meest opvallende namen in de selectie van Barcelona voor het oefenduel met Recreativo Huelva. De middenvelder mag vertrekken bij de Spaanse topclub, maar kreeg toch speeltijd tijdens de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Afellay mocht na de pauze aantreden in het shirt van de Catalaanse club. Barcelona won de oefenwedstrijd met het kleinst mogelijke verschil (1-0).

Het feit dat de middenvelder weer minuten mocht maken bij Barcelona wil niets zeggen over zijn positie bij de club. De selectie van nieuwe trainer/coach Luis Enrique was verre van compleet. Veel spelers waren vanwege het WK nog op vakantie en in de selectie voor het oefenduel waren slechts zes spelers van het eerste elftal geselecteerd.

De 28-jarige middenvelder maakte in het seizoen 2010/2011 de overstap van PSV naar Barcelona. In zijn eerste seizoen kwam hij tot zestien competitiewedstrijden voor de Spaanse club. De daarop volgende seizoenen moest hij vaak genoegen nemen met een plaats op de reservebank of op de tribune.