Ik heb gespeeld tegen voetballers die ik alleen kende van televisie
Verdediger geniet van wedstrijden tegen topclubs

"Ik heb gespeeld tegen voetballers die ik alleen kende van televisie"

20-07-2014 09:43
2

Ferhat Gorgulu kwam na het spelen van wedstrijden in de Jupiler League het voorgaande seizoen terecht in de hoogste afdeling van het Turkse voetbal. De verdediger zag een droom uitkomen toen hij met Gençerbirligi in het veld stond tegen topclubs zoals Galatasaray en Fenerbahçe.

"Iedere jongen die met voetballen begint hoopt ooit voor een mooie club te mogen spelen. Ik heb het voorgaande seizoen mogen spelen tegen voetballers die ik eerder alleen kon bekijken op de televisie, tegen clubs waarvan ik thuis vroeger sjaals en vlaggen in mijn slaapkamer had hangen en tegen spelers die actief waren tijdens het WK", aldus de voormalige speler van FC Oss tegenover VoetbalPrimeur.

De topwedstrijden in de Turkse competitie maakten een grote indruk op de centrale verdediger. "Ik heb duels uitgevochten met grote spelers van Fenerbahçe, Besiktas en Galatasaray. Het mogen shirtje ruilen met onder andere Dirk Kuyt en Wesley Sneijder en het spelen voor 40.000 uitzinnige fans is natuurlijk fantastisch. Mijn competitiedebuut tegen Galatasaray zal ik nooit meer vergeten. Ik werd na het duel uitgeroepen tot ‘Man of the match’."

De 22-jarige in Veendam geboren Gorgulu zag zijn eerste seizoen in Turkse dienst als een investering voor de komende jaren. "Voor aanvang van het seizoen was het voor mij lastig om een doelstelling te bepalen. Dit omdat ik niet geheel wist wat mij te wachten stond. Ik heb mezelf voorgenomen om zoveel mogelijk te genieten en alles uit de kast te halen. Ik zag mijn eerste jaar hier vooral als een periode om me aan te kunnen passen. Ik moet zeggen dat dit me gelukt is, ik heb echt van iedere seconde genoten."

In het seizoen 2013/2014 kwam Gorgulu tot zes competitiewedstrijden voor zijn Turkse werkgever. Dit seizoen hoopt hij zich op te kunnen werken tot een vaste waarde in het elftal. "Komend seizoen begint iedereen weer helemaal opnieuw. Er is op de president na een nieuw bestuur aangesteld en een andere technische staf gekomen. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren. Het voorgaande seizoen werd er net geen Europees voetbal gehaald, maar dit jaar is ook dat weer een streven van de club. Persoonlijk hoop ik mijn prestaties van het vorige seizoen te overtreffen."