De Tien: duurste huizen van (oud-)spelers
Als profvoetballer heb je het zo slecht nog niet

De Tien: duurste huizen van (oud-)spelers

25-07-2014 10:10
2

In vergelijking met vroeger worden de beste voetballers ter wereld extreem goed betaald. Daar waar de helden van vroeger nu nog een zakcentje bijverdienen, strooien de vedettes van dit moment met vele miljoenen tegelijk. Welke spelers het meest investeren in huisvesting wordt in onderstaande top tien duidelijk.

10. Zlatan Ibrahimovic (-)
Zoals wel vaker volgt Ibracadabra niet de rest, maar trekt hij zijn eigen plan. Ondanks zijn gigantische salaris bij Paris Saint-Germain kocht hij vooralsnog geen extreem duur kasteel. Wel overweegt de superster het complete hotel waar hij verblijft over te nemen als hij geen passende woning vindt in de Franse hoofdstad. De superspits beheert vanuit Parijs meerdere panden in onder andere Malmö, Stockholm, Milaan en New York. Daarnaast is hij eigenaar van het Ski resort of Are in Zweden. In 2012 kocht de ex-Ajacied ook nog een eiland in het Mälarenmeer, ten westen van Stockholm. Ondanks dat de precieze cijfers ontbreken mocht deze geweldenaar niet ontbreken in deze versie van De Tien. Op bijgevoegde foto staat zijn huis in Malmö.

9. Andres Iniesta (3,4 miljoen)
Het stulpje van de aanvallende middenvelder van Barcelona bevat vijf slaapkamers, een zwembad en een kapel. Het huis is in 2005 gebouwd en getaxeerd op een waarde van ruim 3,4 miljoen euro. Zijn naam 'INIESTA' staat groot op de voorgevel afgebeeld. Het verhaal gaat dat er onverklaarbare dingen gebeuren in huize Iniesta, en staat inmiddels dan ook te koop.

8. Lionel Messi (3,7 miljoen)
De sterspeler van Barça heeft niet geheel onverwachts het duurste huis van de selectie. De waarde van zijn onderkomen wordt geschat op 3,7 miljoen euro. De viervoudig Gouden Bal winnaar heeft een eigen bioscoop, een spa en een overdekt voetbalveld op eigen bodem.

7. Mario Balotelli (3,7 miljoen)
De Italiaanse spits van AC Milan heeft evenals Messi een geweldig huis ter waarde van 3,7 miljoen euro. Echter verhuurt hij het pand momenteel voor ruim 17.000 euro per maand. Het kost een vermogen, maar dan heb je ook wat. Een overdekt zwembad, een thuisbioscoop en last but not least verschillende wanden met interessante verhalen over de grote man zelf uiteraard.

6. Cristiano Ronaldo (4,5 miljoen)
Dit paleis van Cristiano Ronaldo kent een waarde van bijna 4,5 miljoen euro. De supervedette van Real Madrid kocht dit huis, gelegen in Cheshire, als toenmalig speler van Manchester United. Ronaldo probeert het huis al enige tijd van de hand te doen, maar de vraag is of iemand anders het zich kan veroorloven.

5. Frank Lampard (5,2 miljoen)
In het perceel van deze kersverse New York City FC-speler is het ook goed vertoeven. Deze woning van 5,2 miljoen euro is gebouwd op een stuk grond van bijna twintigduizend vierkante meter. Gezien de totale grondoppervlakte van ruim drie hectare beschikt de Londenaar ook over een prima achtertuin. Met twaalf badkamers hecht Lampard klaarblijkelijk veel waarde aan sanitaire voorzieningen. Daarnaast telt het onderkomen negen slaapkamers, een zwembad en een aanlegplaats voor vaartuigen. Verder vind je er nog een tennisbaan, een zwembad, een golfbaan en een lange oprijlaan. Hij zal echter gaan verhuizen nu hij in New York heeft getekend.

4. John Terry (5,5 miljoen)
Ook John Terry heeft een mooi optrekje op de kop weten te tikken. Dit prachtige huis bevat een ondergronds aquarium en bioscoop met 34 zitplaatsen. Met een marktwaarde van ruim 5,5 miljoen euro mogen de verwachtingen er ook wel zijn. Het gerucht gaat namelijk dat Terry na het ontvangen van de brochure teleurgesteld was over de locatie van de tienkamerwoning. Desalniettemin was hij toch bereid te investeren. 

3. Wayne Rooney (13,2 miljoen)
Geen wonder dat Wayne Rooney niet aast op een transfer naar andere topclubs. Zijn gigantische woning wordt geschat op een waarde van 13,2 miljoen euro, en is inderdaad zonde om achter te laten. Daarnaast kan hij regelmatig op de koffie bij Robin van Persie en Rio Ferdinand, die zich ook in Cheshire vestigden. 



2. David Beckham (14,8 miljoen)
David Beckham heeft met zijn glansrijke carrière natuurlijk ook de nodige centen bij elkaar gesprokkeld.. Nadat de oud-speler van onder meer Manchester United, Real Madrid en AC Milan trouwde met Victoria Beckham kocht hij in 1991 een gigantisch herenhuis, benoemd als ‘Beckingham Palace’. Dit in Londen gelegen paleis kent een marktwaarde van bijna vijftien miljoen euro en verovert de tweede plek in deze top tien.

1. Didier Drogba (18,3 miljoen)
Didier Drogba is met zijn gigantische fort de winnaar van de top tien duurste (oud-)spelershuizen. Zou de routinier willen terugkeren bij Chelsea door zijn sportieve ambities, of heeft het toch met zijn achtergelaten paleis te maken? Dit herenhuis van de spits heeft acht badkamers, zeven luxueuze woonkamers, een aparte ruimte voor al zijn trofeeën en een aantal kamers voor zijn kinderen. Voor de geïnteresseerden: mocht je ruim 18,3 miljoen euro hebben liggen, dan kun je wellicht een onderhandeling starten met de Ivoriaan.