Eredivisie-nieuwkomer haalt bij ADO mislukte ruwe diamant op
"Gouriye heeft scorend vermogen en we hopen dat dit zich gaat uiten bij Excelsior"

Eredivisie-nieuwkomer haalt bij ADO mislukte ruwe diamant op

25-07-2014 14:05

Via Excelsior hoopt Ninos Gouriye zijn loopbaan weer een positieve impuls te geven. Bij ADO Den Haag wist hij zijn goede spel van Heracles Almelo niet door te zetten en de club uit de Residentie verhuurt hem nu aan de promovendus.

Excelsior meldt op de eigen website dat de 23-jarige Gouriye, die een contract tot medio 2015 heeft in Den Haag, voor een heel seizoen naar Rotterdam komt. Wanneer de vleugelspits zijn niveau van Heracles kan halen, dan heeft Excelsior een goede slag weten te slaan.

"We waren nog op zoek naar een multifunctionele aanvaller. Gouriye heeft scorend vermogen en we hopen dat dit zich gaat uiten bij Excelsior", reageert algemeen directeur Ferry de Haan op de komst van de aanvaller. Gouriye debuteerde in 2011 in het profvoetbal bij FC Twente. Een halfjaar later verkaste de jeugdinternational naar Almelo.

In zijn tweede seizoen in dienst van Heracles liet Gouriye zien een ruwe diamant te zijn. In 26 wedstrijden scoorde hij negen keer, waaronder een hattrick tegen sc Heerenveen (6-3 zege), en ADO Den Haag leek dan ook een goede transfer gemaakt te hebben. In Zuid-Holland kwam zijn spel echter nooit tot ontbolstering.