AZ aan spits van Lorient gelinkt; Avdic en Lam mogen definitief weg

AZ aan spits van Lorient gelinkt; Avdic en Lam mogen definitief weg

Gepubliceerd: maandag 28 juli 2014 om 14:35ma 28-07-2014 om 14:35

Vincent Aboubakar, spits van het Franse Lorient, is op de radar van AZ verschenen. Dat meldt L’Equipe maandag. De Alkmaarders zijn nog op zoek naar een aanvaller.

Mike van Duinen wordt gezien als de voornaamste kandidaat, maar volgens de Franse krant is ook Aboubakar in beeld. AZ zou zelfs al een bod hebben neergelegd in West-Frankrijk. Lorient wil echter een transfersom van tien miljoen euro overhouden aan de speler, die nog een contract heeft tot de zomer van 2016.

Aboubakar maakte vorig seizoen zestien doelpunten in de Ligue 1 en heeft zichzelf ook in de belangstelling van Lokomotiv Moskou en Southampton gevoetbald. Hoe waarschijnlijk een overgang naar de Eredivisie is, is derhalve onduidelijk. AZ zoekt nog naar een aanvaller die de concurrentie kan aangaan met Aron Jóhannsson. De tot Amerikaan genaturaliseerde IJslander is momenteel geblesseerd.

Avdic-Lam
De selectie van hoofdtrainer Marco van Basten wordt deze week ingekrompen tot 24 spelers. Nick Olij, Thomas Lam, Dabney dos Santos, Fernando Lewis en Denni Avdic worden naar Jong AZ verplaatst. Derrick Luckassen mag dankzij een goede voorbereiding wél bij de A-selectie blijven. Lam en Avdic mogen nu definitief uitkijken naar een andere club, meldt AZ. De Alkmaarders hopen Lewis te verhuren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws