Eredivisie geeft visitekaartje af: Dat zijn behoorlijk indrukwekkende aantallen
Competitie blij met prachtige prestaties op het WK

Eredivisie geeft visitekaartje af: "Dat zijn behoorlijk indrukwekkende aantallen"

29-07-2014 08:23
3

De goede prestaties van het Nederlands elftal op het WK kan ook voor de Eredivisie een positieve uitwerking hebben. Dat denkt Jacco Swart, samen met Alex Tielbeke directeur van de Eredivisie CV.

Op de Nederlandse competitie is vaak kritiek, maar zo slecht is het allemaal niet. "Dat Oranje derde is geworden, met zoveel spelers uit de Eredivisie, is een geweldige prestatie en zeer aangename verrassing", zegt Swart in De Telegraaf. "Voor het Nederlandse voetbal, en dus ook de Eredivisie, is dat een heel positieve ontwikkeling geweest."

"In totaal waren er op het WK 62 spelers actief met een heden of verleden in de Eredivisie, waarvan 23 bij het Nederlands elftal. 43 daarvan haalden de achtste finales. Dat zijn toch behoorlijk indrukwekkende aantallen", aldus Swart, die echter wel drie WK-gangers bij Feyenoord zag vertrekken. "Dat is een logisch gevolg, maar er staan gelukkig alweer andere talenten te trappelen om een hoofdrol te spelen. En je ziet dat spelers als Luuk de Jong, en misschien Bas Dost, juist weer terugkeren."

"De Eredivisie is hoe dan ook een competitie waar spelers veel kunnen leren en kunnen doorgroeien naar een hoger niveau. Daarnaast wordt er vaak aanvallend voetbal gespeeld, zitten de stadions vol en hebben de clubs hun organisatie goed op orde. Daardoor blijft de Eredivisie heel aantrekkelijk. Voor spelers én voor de fans."